Redovisningsekonom

Vill du arbeta brett inom ekonomi och jobba på en arbetsplats som är präglad av miljöfokus, teknik i framkant och hög trivsel? Vi på Käppalaförbundet söker nu en redovisningsekonom som vill vara med och fortsätta att bygga vår ekonomifunktion tillsammans med vår ekonomichef.

Arbetsuppgifter

I rollen som redovisningsekonom får du möjlighet att arbeta brett och nära vår ekonomichef då ni tillsammans bildar Käppalaförbundets ekonomifunktion. Ni kommer att ansvara för att säkerställa korrekta och kvalitetssäkrade ekonomiska rapporter, genomföra analyser av det ekonomiska läget och vara drivande i arbetet med budget och prognoser.

I dina arbetsuppgifter ingår

 • Löpande bokföring och bokslutsarbete
 • Hantera leverantörs- och kundreskontra
 • Vara back-up för ekonomichef
 • Avstämningar och rapportering
 • Skatte- och momsredovisning
 • Delta i budgetering och prognostisering
 • Ta fram underlag för koncernrapportering till medlemskommuner
 • Aktivt delta i förbättringsprocesser och effektiviseringar
 • Samarbeta med andra avdelningar för att säkerställa korrekt och effektiv hantering av ekonomiska frågor

Vem är du

Vi ser att du har en relevant akademisk utbildning eller motsvarande och några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du besitter god IT-mognad och har erfarenhet av att arbeta med digitala system och hjälpmedel.

Meriterande:

 • Erfarenhet av att jobba i BI-system
 • Deltagit i förbättringsarbete inom ekonomiområdet
 • Erfarenhet av ekonomiarbete från ax till limpa

Som person tror vi att du är strukturerad, handlingskraftig samt lösningsorienterad. Vi lägger stor vikt vid ditt engagemang och driv. Du är en prestigelös person som tycker om att hjälpa till och samarbeta med andra och du har förmåga att lyssna och kommunicera på ett konstruktivt sätt. Du är detaljfokuserad men har även förmåga att lyfta blicken och se till helheten. Du är dessutom en engagerad lagspelare med stark vilja att bidra till verksamhetens framgång.

Käppalaförbundet tillämpar hybridarbete för vissa tjänster och du har möjlighet att arbeta på distans högst två dagar i veckan.

Att arbeta på Käppalaförbundet

Käppalaförbundet erbjuder dig en arbetsplats att vara stolt över, som gör en verklig insats för miljön varje dag. Vi har fokus på hållbara lösningar och miljömedvetenhet och arbetar aktivt i olika samarbetsprojekt för att utveckla teknik och miljö. På Käppalaförbundet har vi ett ledarskap där vi tror på frihet under ansvar. Vi vill att våra anställda ska ha balans i livet och erbjuder därför flextid liksom friskvårdstimme och friskvårdsbidrag. Vi har även en aktiv personalförening som ordnar aktiviteter för de anställda.

Ansökan och mer information

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Erik Båvner, chef för verksamhetsstöd, på mejl erik.bavner@kappala.se.

Intervjuer kommer att ske löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdag är den 25 augusti 2024. 

Du ansöker via länken nedan:
https://kappalaforbundet.teamtailor.com/jobs/4625206-redovisningsekonom

Tjänsten är på heltid och en tillsvidareanställning, med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Vi genomför bakgrundskontroll på slutkandidat i rekryteringsprocessen.

Facklig representant är Tomas Pettersson som nås via Käppalaförbundets växel 08-766 67 00.

Vi ser fram emot att höra ifrån dig. Varmt välkommen med din ansökan!

Om Käppalaförbundet

Käppalaförbundet renar avloppsvatten från mer än en halv miljon människor i elva medlemskommuner norr och öster om Stockholm. Reningen sker på ett mycket effektivt sätt i Käppalaverket, Sveriges tredje största avloppsreningsverk. Käppalaverket är också en resursutvinningsanläggning som tar tillvara och återför den näring och energi som finns i avloppsvattnet till samhällets kretslopp. Vår verksamhet är certifierad enligt ISO 14001. Vi är cirka 95 anställda i en organisation med hög trivsel. Käppalaverket ligger i Käppala på Lidingö. Mer information om Käppalaförbundet finns på www.kappala.se.

 

Dela sidan