"Hamnar man på ett ställe som Käppalaförbundet har man inget att oroa sig för"

Peter Svensson började arbeta som underhållstekniker på Käppalaförbundet i juni 2017. Redan från dag ett kände han sig som en del av gänget, mycket tack vare sina arbetskamrater.

Arbetskamraterna lockade nog mer än själva branschen när han sökte tjänsten som underhållstekniker på Käppalaförbundet. Det erkänner Peter Svensson efter en stunds betänketid.

– Men det innebär verkligen inte att mitt arbete är tråkigt! Jag gillar att mitt arbete är så varierat och att det skiljer sig från dag till dag. Det gör det spännande att gå till jobbet, tillägger han.

Lär sig på arbetet

Många av Peters nuvarande arbetsuppgifter är helt nya för honom och han lär sig något nytt varje dag. Eftersom underhållsenheten alltid arbetar minst två personer är det bara för Peter att haka på, vilket har gjort att han snabbt kommit in i arbetet och lärt känna sina arbetskamrater. Han beskriver sin enhet som ett härligt gäng, där alla glatt delar med sig av sina kunskaper och att det går att arbeta med vem som helst.

– Att kunna följa med någon annan och lära sig av den personen är guld värt. Jag tycker att det överträffar alla andra sätt, att man lär sig på arbetet. Det är sällan det finns en manual för hur en arbetsuppgift ska utföras på bästa sätt, utan det handlar om förvärvad kunskap genom erfarenhet, säger Peter.

Varierad arbetsdag

Arbetsuppgifterna består av rutinmässigt mekaniskt underhåll som när som helst kan behöva avbrytas av akut underhåll om en maskin går sönder eller det blir stopp i en pump. Variationen och ovetskapen om vad en arbetsdag ska bjuda på är det som Peter gillar mest men han är också nöjd med Käppalaförbundet som arbetsplats.

– Det känns som att hela arbetsplatsen är ett enda stort lag som tillsammans arbetar för att vi ska nå våra mål. Dessutom är det ingen hierarki, cheferna hälsar glatt på alla och pratar med alla, de är också med och hjälper till själva om det är riktigt akut arbete som måste till, avslutar Peter.

Dela sidan