Projektingenjör

Vill du göra en verklig insats för miljön och bidra till samhällsnytta varje dag? Vi söker en projektingenjör som är intresserad av frågor som gäller miljö, vatten, energi och kretslopp. Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete i en organisation som präglas av miljöfokus, hög trivsel och teknik i framkant.

Tjänsten är tillsatt.

Käppalaförbundet storsatsar på miljön i Östersjön och ökad kapacitet, vilket innebär omfattande investeringar och ombyggnationer i Käppalaverket och yttre anläggningar de kommande åren. Som projektingenjör kommer du att arbeta nära olika projektledare i ett flertal investeringsprojekt.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att:

 • Planera och följa upp projektaktiviteter, såsom workshops och avstämningar med berörda parter
 • Följa upp projektens tidplaner och ekonomi i våra digitala plattformar
 • Jobba med problemlösning i nära samarbete med projektledare
 • Delta i möten såsom samordningsmöten och projektmöten kring planering, rutiner och processer
 • Hantera administration som berör projekt

Du kommer att arbeta på avdelningen för investeringsprojekt. Du ingår i en grupp som består av projektledare och projektingenjörer. Du kommer att delta i ett introduktionsprogram och får en mentor som du får hjälp och stöd av under den första tiden.

Du erbjuds:

 • Delta i projekt från beställarens sida i en offentlig organisation
 • Delaktighet i projekt från uppstartsstadiet, men även i projekt där processen hunnit längre.
 • Stor inblick i anläggningsbranschen och projektledning, utöver vatten och energi
 • Möjlighet att påverka rollens inriktning på sikt, exempelvis mot entreprenadjuridik eller projektledning
 • Möjlighet till brett utbud av utbildningar
 • Att ingå i ett härligt team med stor kompetens och högt i tak

Vem är du?

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet som projektingenjör från kommunal verksamhet, konsultbyrå eller motsvarande roll från entreprenadsidan. Du har en högskoleingenjörsutbildning alternativt en civilingenjörsutbildning med inriktning miljö och vatten/maskinteknik/samhällsbyggnad/bygg eller liknande.

Du tycker att det är spännande med teknik och anläggning. Du har tidigare arbetslivserfarenhet av projekt. Meriterande är erfarenhet av ekonomisystem och tidsplaneringssystem. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl på svenska, både i tal och skrift.

Som person är du erfaren och självständig med ett inre driv. För att kunna hantera många olika uppgifter krävs det även att du är strukturerad och noggrann i ditt arbete.

Du är tydlig och kommunikativ och har god förmåga att samarbeta både internt och externt och du har ett stort intresse för teknik och miljö. Vi ser att du är tålmodig och flexibel då projekten är av blandad storlek och kommer att ta olika lång tid och kan ibland behöva omprioriteras.

Du trivs i en organisation som har fokus på hållbara lösningar i projekten, miljömedvetenhet och som arbetar aktivt i olika samarbetsprojekt för att utveckla teknik och miljö.

Att arbeta på Käppalaförbundet

Käppalaförbundet erbjuder dig en arbetsplats att vara stolt över, som gör en verklig insats för miljön varje dag. Vi har fokus på hållbara lösningar och miljömedvetenhet och arbetar aktivt i olika samarbetsprojekt för att utveckla teknik och miljö. På Käppalaförbundet har vi ett ledarskap där vi tror på frihet under ansvar. Vi vill att våra anställda ska ha balans i livet och erbjuder därför flextid, möjlighet till distansarbete, friskvårdstimme och friskvårdsbidrag. Vi har även en aktiv personalförening som ordnar olika aktiviteter för de anställda.

Ansökan och mer information

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Kristoffer Hedlund på telefon 08-501 318 05 eller via e-post: kristoffer.hedlund@kappala.se.

Facklig representant är Tomas Pettersson som nås via Käppalaförbundets växel 08-766 67 00.

Intervjuer kommer att ske löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdag är den 30 mars 2024.

Du ansöker via länken nedan:

https://kappalaforbundet.teamtailor.com/jobs/3629007-projektingenjor

Vi ser fram emot att höra ifrån dig. Varmt välkommen med din ansökan!

Om Käppalaförbundet

Käppalaförbundet renar avloppsvatten från mer än en halv miljon människor i elva medlemskommuner norr och öster om Stockholm. Reningen sker på ett mycket effektivt sätt i Käppalaverket, Sveriges tredje största avloppsreningsverk. Käppalaverket är också en resursutvinningsanläggning som tar tillvara och återför den näring och energi som finns i avloppsvattnet till samhällets kretslopp. Vår verksamhet är certifierad enligt ISO 14001. Vi är cirka 95 anställda i en organisation med hög trivsel. Käppalaverket ligger i Gåshaga på Lidingö. Mer information om Käppalaförbundet finns på www.kappala.se.

Dela sidan