Processingenjör

Vi söker en processingenjör till ett av Sveriges största och modernaste avloppsreningsverk. Du kommer att ingå i ett kunnigt och engagerat team med processingenjörer och utvecklingsingenjörer som tillsammans arbetar med att styra, följa upp och utveckla Käppalaverkets reningsprocesser. Vi erbjuder dig ett arbete i en organisation som präglas av miljöfokus, hög trivsel och teknik i framkant.

Käppalaförbundets nya verksamhetstillstånd innebär bland annat skärpta utsläppsvillkor för fosfor, kväve och organiskt material. Detta ställer höga krav på en effektivare reningsprocess och Käppalaförbundet genomför därför nu omfattande investeringar och ombyggnationer i reningsverket. Du blir en av två processingenjörer som tillsammans ska möta den spännande utmaningen att under föränderliga förutsättningar driva en optimal reningsprocess.

Dina arbetsuppgifter

Som processingenjör arbetar du driftsnära med att löpande följa upp och analysera Käppalaverkets reningsprocesser. I samarbete med driftingenjörer medverkar du till att styra och optimera reningsprocesserna så att våra externa och interna mål uppfylls. Du driver och medverkar i utredningar och projekt tillsammans med utvecklingsingenjörerna på avdelningen.

En viktig del i arbetet är att analysera, rapportera och följa upp nyckeltal och reningsresultat. Som processingenjör deltar du även på konferenser och mässor samt medverkar i olika samarbetsforum i branschen. Du är också en viktig del i avdelningens målstyrningsarbete och deltar aktivt med förbättringar till verksamheten.

Du ingår i en avdelning med fyra utvecklingsingenjörer, två processingenjörer, en instrumentingenjör och en instrumenttekniker. Du rapporterar till process- och utvecklingschefen och har din arbetsplats i Käppala på Lidingö.

Din profil

Vi söker dig som har högskole- eller civilingenjörsexamen inom processteknik, kemiteknik, miljö- och vattenteknik eller annan utbildning i kombination med relevant yrkeserfarenhet.

Vi ser gärna att du har något års erfarenhet från processindustri, kommunalt reningsverk eller liknande anläggning där du har arbetat driftnära som processingenjör eller motsvarande. Det är meriterande om du har kunskaper inom styr- och reglerteknik.

Som person är du road av och duktig på att räkna, analysera och rapportera och samtidigt intresserad av att arbeta nära den dagliga driften och att lära dig processerna på anläggningen. Som person är du vetgirig, lättlärd och inte rädd för att ta tag i frågor som uppstår.

Vi tycker att det är väsentligt att du har en kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift, på såväl svenska som engelska, och vill presentera och representera Käppalaförbundet i externa sammanhang. För att lyckas behöver du ha en vilja och förmåga att samarbeta både internt och externt.

Att arbeta på Käppalaförbundet

Käppalaförbundet erbjuder dig en arbetsplats att vara stolt över, som gör en verklig insats för miljön varje dag. Vi har fokus på hållbara lösningar och miljömedvetenhet och arbetar aktivt i olika samarbetsprojekt för att utveckla teknik och miljö. På Käppalaförbundet har vi ett ledarskap där vi tror på frihet under ansvar. Vi vill att våra anställda ska ha balans i livet och erbjuder därför flextid liksom friskvårdstimme och friskvårdsbidrag. Vi har även en aktiv personalförening som ordnar aktiviteter för de anställda.

Ansökan och mer information

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Jonas Grundestam, avdelningschef för process- och utvecklingsavdelningen, via växeln 08-766 67 00. 

Välkommen med din ansökan senast den 15 juni 2024. Intervjuer kommer att ske löpande.

Du ansöker via länken nedan:
https://kappalaforbundet.teamtailor.com/jobs/4509183-processingenjor

Käppalaförbundet tillämpar hybridarbete för vissa tjänster och du har möjlighet att arbeta på distans högst två dagar i veckan.

Facklig representant är Tomas Pettersson som nås via Käppalaförbundets växel 08-766 67 00.

Vi ser fram emot att höra ifrån dig. Varmt välkommen med din ansökan! 

Om Käppalaförbundet

Käppalaförbundet renar avloppsvatten från mer än en halv miljon människor i elva medlemskommuner norr och öster om Stockholm. Reningen sker på ett mycket effektivt sätt i Käppalaverket, Sveriges tredje största avloppsreningsverk. Käppalaverket är också en resursutvinningsanläggning som tar tillvara och återför den näring och energi som finns i avloppsvattnet till samhällets kretslopp. Vår verksamhet är certifierad enligt ISO 14001. Vi är cirka 95 anställda i en organisation med hög trivsel. Käppalaverket ligger i Käppala på Lidingö. Mer information om Käppalaförbundet finns på www.kappala.se.

Dela sidan