Lönespecialist

Vill du jobba på en arbetsplats som gör en verklig insats för miljön varje dag? Söker du en spännande och utvecklande roll du där har möjlighet att arbeta självständigt? Nu söker vi på Käppalaförbundet en driven lönespecialist med gedigen erfarenhet av alla steg i löneprocessen.

Arbetsuppgifter

I rollen som lönespecialist kommer du självständigt att ansvara för löneprocessen från ax till limpa, vara med och utveckla rutiner och processer samt agera bollplank till medarbetare och chefer. I rollen ingår även att följa upp och säkerställa att kollektivavtal och relevanta lagar efterlevs i organisationen och i löneberedningen.

I dina arbetsuppgifter ingår

 • Lönehantering, hela processen för cirka 95 medarbetare
 • Att stötta chefer och medarbetare vid frågor om ledighet, kollektivavtal, pension, försäkring etc.
 • Redovisning och avstämning av skatter och systemrelaterade uppgifter inom lön
 • Kvalitetssäkring
 • Ansvar för lönesystemet Agda
 • Vidareutveckling av processer och arbetsrutiner
 • Utläggshantering

Kvalifikationer:

 • Eftergymnasial utbildning inom lön, som exempelvis lönespecialist, redovisning eller HR-specialist med inriktning på lön 
 • Minst 5 års erfarenhet av arbete med löner
 • Systemintresse och god erfarenhet av lönesystemet Agda 

Meriterande:

 • Erfarenhet av offentlig verksamhet
 • Erfarenhet av implementering av lönesystem
 • Erfarenhet av pensioner

Som person är du strukturerad och noggrann i utförandet av såväl stora som små uppgifter med målet att nå goda resultat med hög kvalitet. Du har förmåga att identifiera och prioritera dina arbetsuppgifter rätt. Du har en genuin servicekänsla som präglas av en positiv attityd och god förmåga att hitta lösningar till alla utmaningar. Du ser förändringsarbete som en spännande och intressant utmaning. Vidare är du en duktig lagspelare med stort engagemang för att nå gemensam framgång, samtidigt som du gillar att arbeta självständigt.

Käppalaförbundet tillämpar hybridarbete för vissa tjänster och du har möjlighet att arbeta på distans högst två dagar i veckan.

Ansökan och mer information

För den här tjänsten är vi öppna för att diskutera både heltids- och deltidstjänst. Ange gärna dina önskemål i din ansökan så att vi kan hitta den bästa lösningen för både dig och oss.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Erik Båvner, chef för verksamhetsstöd, på mejl erik.bavner@kappala.se.

Intervjuer kommer att ske löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdag är den 15 juni 2024.

Ansök via länken nedan:
https://kappalaforbundet.teamtailor.com/jobs/4471872-lonespecialist

Facklig representant är Tomas Pettersson som nås via Käppalaförbundets växel 08-766 67 00.

Vi ser fram emot att höra ifrån dig. Varmt välkommen med din ansökan!

Att arbeta på Käppalaförbundet

Käppalaförbundet erbjuder dig en arbetsplats att vara stolt över, som gör en verklig insats för miljön varje dag. Vi har fokus på hållbara lösningar och miljömedvetenhet och arbetar aktivt i olika samarbetsprojekt för att utveckla teknik och miljö. På Käppalaförbundet har vi ett ledarskap där vi tror på frihet under ansvar. Vi vill att våra anställda ska ha balans i livet och erbjuder därför flextid, friskvårdstimme och friskvårdsbidrag. Vi har även en aktiv personalförening som ordnar aktiviteter för de anställda.

Om Käppalaförbundet

Käppalaförbundet renar avloppsvatten från mer än en halv miljon människor i elva medlemskommuner norr och öster om Stockholm. Reningen sker på ett mycket effektivt sätt i Käppalaverket, Sveriges tredje största avloppsreningsverk. Käppalaverket är också en resursutvinningsanläggning som tar tillvara och återför den näring och energi som finns i avloppsvattnet till samhällets kretslopp. Vår verksamhet är certifierad enligt ISO 14001. Vi är cirka 95 anställda i en organisation med hög trivsel. Käppalaverket ligger i Käppala på Lidingö. Mer information om Käppalaförbundet finns på www.kappala.se.

Dela sidan