Upphandlingsansvarig

Har du några års erfarenhet som upphandlare och har arbetat med entreprenadupphandlingar? Är du redo att fortsätta utvecklas med ett större helhetsansvar? Då har vi nu en ny spännande roll som upphandlingsansvarig hos oss på Käppalaförbundet.

Tjänsten är tillsatt.

Som upphandlingsansvarig kommer du att leda arbetet med att bygga upp en modern inköpsorganisation och implementera funktionella systemstöd för vår verksamhet. Du kommer att ansvara för att leda, fördela arbetsuppgifter och följa upp arbetet inom upphandlingsfunktionen som består av tre personer samt konsulter vid behov.

Du kommer att representera Käppalaförbundet i avtalsförhandlingar och själv genomföra komplexa upphandlingar, framför allt av entreprenader och ramavtal för tekniska konsulttjänster.

Arbetsuppgifter

Som upphandlingsansvarig kommer dina arbetsuppgifter även att innefatta följande:

 • Hantera och sekretessbedöma handlingar innan utlämning.
 • Hålla internutbildningar i LOU.
 • Avtalshantering och uppföljning.
 • Revisioner.
 • Förnya/avsluta avtal enligt årsklocka.
 • Leda arbetet med malldokument, standardavtal och andra inköpsverktyg.
 • Leda och koordinera aktiviteter för personal involverade i köp och upphandling av material och tjänster.
 • Övergripande rapportering av förbundets leverantörsmarknadsanalyser.
 • Granska, utvärdera och godkänna specifikationer för inhämtande av anbud samt tilldelande av avtal.
 • Iordningställa beslutsunderlag avseende nya avtal.

Vi söker dig

För att lyckas i rollen har du dokumenterad erfarenhet av arbete med offentlig upphandling och en relevant högskole-/universitetsutbildning inom juridik, teknik eller ekonomi, alternativt examen från YH-utbildning inom upphandling. Du kan också ha förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt.

Vi ser att du har minst fem års erfarenhet av upphandlingar inom bygg- och fastighetssektorn och en god förståelse för byggprocessen, entreprenadjuridik samt god kännedom om bygg- och fastighetssektorns standardavtal (AB 04, ABT 06, ABK 09 m. fl).

Du har flera års erfarenhet av praktiskt arbete med LOU-upphandling inom offentlig sektor eller likvärdig erfarenhet av inköpsarbete i det privata näringslivet.

Du behärskar svenska språket väl, både i tal och skrift.

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av att genomföra upphandlingar av samverkansentreprenader.
 • Juristbakgrund eller annan relevant bakgrund med erfarenhet från entreprenadjuridik.

Som person tror vi att du är strukturerad, handlingskraftig samt lösningsorienterad. Vi lägger stor vikt vid ditt engagemang och driv. Du är en prestigelös person som tycker om att hjälpa till och samarbeta med andra och har förmåga att lyssna och kommunicera på ett konstruktivt sätt. Du är detaljfokuserad men har även förmåga att lyfta blicken och se till helheten.

Att arbeta på Käppalaförbundet

Käppalaförbundet erbjuder dig en arbetsplats att vara stolt över, som gör en verklig insats för miljön varje dag. Vi har fokus på hållbara lösningar och miljömedvetenhet och arbetar aktivt i olika samarbetsprojekt för att utveckla teknik och miljö. På Käppalaförbundet har vi ett ledarskap där vi tror på frihet under ansvar. Vi vill att våra anställda ska ha balans i livet och erbjuder därför flextid, friskvårdstimme och friskvårdsbidrag. Vi har även en aktiv personalförening som ordnar aktiviteter för de anställda.

Ansökan och mer information

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Erik Båvner, chef för avdelningen för verksamhetsstöd, på mejl erik.bavner@kappala.se.

Välkommen med din ansökan via länken nedan senast den 30 september.

https://kappalaforbundet.teamtailor.com/jobs/2960258-upphandlingsansvarig-till-kappalaforbundet

Varmt välkommen med din ansökan!

Facklig representant är Tomas Pettersson som nås via Käppalaförbundets växel 08-766 67 00.

 

Käppalaförbundet renar avloppsvatten från mer än en halv miljon människor i elva medlemskommuner norr och öster om Stockholm. Reningen sker på ett mycket effektivt sätt i Käppalaverket, Sveriges tredje största avloppsreningsverk. Käppalaverket är också en resursutvinningsanläggning som tar tillvara och återför den näring och energi som finns i avloppsvattnet till samhällets kretslopp. Vår verksamhet är certifierad enligt ISO 14001. Vi är cirka 85 anställda i en organisation med hög trivsel. Käppalaverket ligger i Käppala på Lidingö. Mer information om Käppalaförbundet finns på www.kappala.se.

Dela sidan