Projektledare till Käppalaförbundet

Vill du arbeta med helhetsansvar för viktiga investeringsprojekt som spänner över flera teknikområden i en organisation som präglas av miljöfokus, hög trivsel och teknik i framkant?

Till vår projektavdelning söker vi nu dig som är en erfaren projektledare som självständigt kan leda och styra komplexa tekniska projekt och som gillar att involveras redan i tidiga faser.

Som projektledare ansvarar du för att driva investeringsprojekt från initieringsfasen vidare till utredning, förstudie, systemhandling, projektering, upphandling, genomförande, idrifttagning och uppföljning. Projektledaren ansvarar för att projekten genomförs inom bestämda tids-, kvalitets- och kostnadsramar och har både tekniskt och ekonomiskt ansvar.

I dina arbetsuppgifter ingår att:

Planera och organisera projekten, att upphandla och vara kravställare gentemot externa parter, både tekniska konsulter och entreprenörer som du leder och följer upp.

Du kommer att arbeta i nära samarbete med både interna och externa intressenter. Det förutsätter att du aktivt involverar dig i projektets olika faser, i möten med entreprenörer, konsulter, interna beställare och medlemskommuner och i de tekniska lösningarna.

Vem är du?

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av att som projektledare eller motsvarande självständigt leda och styra komplexa tekniska projekt. Du bör ha en eftergymnasial utbildning med inriktning VA-teknik, byggteknik eller maskinteknik alternativt utbildning och erfarenhet från anläggningsbranschen. Projektledarutbildning, kunskaper om entreprenadjuridik, erfarenhet av upphandling och förhandlingsvana är relevant bakgrund för tjänsten. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Det här är rätt arbete för dig som är en erfaren och självständig person. Du gillar att vara med och utforma uppdragen och har god förmåga att planera och strukturera projekten och ditt eget arbete. Du är tydlig och kommunikativ och har god förmåga att samarbeta både internt och externt och du har ett stort intresse för teknik och miljö. Du vill arbeta i en organisation som har fokus på hållbara lösningar i projekten, miljömedvetenhet och som arbetar aktivt i olika samarbetsprojekt för att utveckla teknik och miljö.

Att arbeta på Käppalaförbundet

Käppalaförbundet erbjuder dig en arbetsplats att vara stolt över, som gör en verklig insats för miljön varje dag. Vi har fokus på hållbara lösningar och miljömedvetenhet och arbetar aktivt i olika samarbetsprojekt för att utveckla teknik och miljö. På Käppalaförbundet har vi ett ledarskap där vi tror på frihet under ansvar. Vi vill att våra anställda ska ha balans i livet och erbjuder därför flextid, friskvårdstimme och friskvårdsbidrag. Vi har även en aktiv personalförening som ordnar aktiviteter för de anställda.

Ansökan och mer information

Intervjuer kommer att ske löpande så skicka därför in din ansökan till rekrytering@kappala.se  så snart som möjligt. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Kristoffer Hedlund, chef för enheten för investeringsprojekt, på telefon 08-501 318 05 eller mejl kristoffer.hedlund@kappala.se.

Facklig representant är Tomas Pettersson som nås via Käppalaförbundets växel 08-766 67 00.

Välkommen med din ansökan!

Om verksamheten

Käppalaförbundet renar avloppsvatten från mer än en halv miljon människor i elva medlemskommuner norr och öster om Stockholm. Reningen sker på ett mycket effektivt sätt i Käppalaverket, Sveriges tredje största avloppsreningsverk. Käppalaverket är också en resursutvinningsanläggning som tar tillvara och återför den näring och energi som finns i avloppsvattnet till samhällets kretslopp. Vår verksamhet är certifierad enligt ISO 14001. Vi är cirka 85 anställda i en organisation med hög trivsel och låg personalomsättning. Käppalaverket ligger i Gåshaga på Lidingö. Mer information om Käppalaförbundet finns på www.kappala.se.

Dela sidan