Laboratorietekniker, vikariat

Till vårt härliga gäng på Käppalaförbundets laboratorium, söker vi nu en laboratorietekniker. Rekryteringen avser ett vikariat på ca två år, då en av våra kollegor ska ta ett uppehåll för studier. Vi erbjuder dig ett arbete i en organisation som präglas av miljöfokus, hög trivsel och teknik i framkant.

Tjänsten är tillsatt.

 

På Käppalaverkets laboratorium kommer du att arbeta tillsammans med sju andra kemister, en systemförvaltare och en laboratoriechef. Det är en härlig grupp och om du gillar att arbeta tillsammans med andra kommer du att trivas hos oss. Laboratoriet har ett nära samarbete med produktionsavdelningen och utför för deras räkning provtagningar av vatten/slam, analyser för utsläppskontroll och daglig processtyrning. Käppalaförbundet står inför en spännande tid med många utvecklingsprojekt i fokus och stundvis kommer det därför att vara högre belastning även på laboratoriet. För att trivas tror vi att du är strukturerad, kan prioritera bland dina arbetsuppgifter och har ett prestigelöst och flexibelt förhållningssätt. Laboratoriet är ackrediterat enligt ISO 17025.

Ditt uppdrag innebär

 • Medverka i det dagliga laboratoriearbetet och vid utredningar och projekt enligt givna riktlinjer.
 • Utföra provtagningar och analyser enligt kvalitetsledningssystemet och fastställd driftkontrollplan och sedan registrera och kommunicera resultat.
 • Medverka till att instrument och laboratorieutrustning sköts enligt plan.
 • Upprätta dokumentation/rutinbeskrivningar för laboratoriespecifika områden.
 • Delta i Käppalaförbundet målstyrningsarbete.

Din profil

 • Kompetens inom kemi.
 • Erfarenhet av att arbeta på laboratorium.
 • Datakunskaper: Office-paketet.
 • Språkkunskaper: Svenska, engelska.
 • God samarbetsförmåga.

Meriterande

 • Erfarenhet av att arbeta med provtagningar (slam och avloppsvatten).
 • Vana att arbete med spektrofotometriska och fysikaliska metoder.
 • Vana vid att arbeta i LIMS-system.

Att arbeta på Käppalaförbundet

Käppalaförbundet erbjuder dig en arbetsplats att vara stolt över, som gör en verklig insats för miljön varje dag. Vi har fokus på hållbara lösningar och miljömedvetenhet och arbetar aktivt i olika samarbetsprojekt för att utveckla teknik och miljö. På Käppalaförbundet har vi ett ledarskap där vi tror på frihet under ansvar. Vi vill att våra anställda ska ha balans i livet och erbjuder därför flextid, friskvårdstimme och friskvårdsbidrag. Vi har även en aktiv personalförening som ordnar aktiviteter för de anställda.

Ansökan och mer information

Anställningen gäller visstidsanställning och vikariatet är på ca två år med tillträde från 1 oktober 2023 eller efter överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Dervisa Karat, laboratoriechef via växeln 08-766 67 00.
Facklig representant är Tomas Pettersson som nås via Käppalaförbundets växel 08-766 67 00.

Intervjuer kommer att ske löpande med uppehåll för sommarsemester men skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt via länken nedan. Senaste ansökningsdag är den 30 september 2023.

https://kappalaforbundet.teamtailor.com/jobs/3007717-laboratorietekniker/132cedd7-7d5c-460d-bda6-aaf66959eb72

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Käppalaförbundet

Käppalaförbundet renar avloppsvatten från mer än en halv miljon människor i elva medlemskommuner norr och öster om Stockholm. Reningen sker på ett mycket effektivt sätt i Käppalaverket, Sveriges tredje största avloppsreningsverk. Käppalaverket är också en resursutvinningsanläggning som tar tillvara och återför den näring och energi som finns i avloppsvattnet till samhällets kretslopp. Vår verksamhet är certifierad enligt ISO 14001. Vi är cirka 85 anställda i en organisation med hög trivsel. Käppalaverket ligger i Käppala på Lidingö. Mer information om Käppalaförbundet finns på www.kappala.se

Dela sidan