Sommarjobb: assisterande processingenjör

Vill du arbeta med process och processinstrument under ditt sommarlov? På Käppalaförbundet finns nu möjlighet för dig att lära dig nya saker, skaffa nya spännande erfarenheter och samtidigt bidra till en bättre miljö. Vi söker nu en assisterande processingenjör för sommarjobb på process- och utvecklingsenheten. Vi letar efter dig som är student med rätt inställning och intresse för processindustri och avloppsreningsverk. Du kommer till en organisation som präglas av miljöfokus, hög trivsel och teknik i framkant.

 

Tjänsten är tillsatt.

 

Käppalaförbundets nya verksamhetstillstånd skärper kraven på utsläpp av fosfor, kväve och organiskt material. Detta ställer höga krav på att inom kommande år utveckla en effektivare reningsprocess och förbundet står inför omfattande investeringar och ombyggnationer i Käppalaverket. Process- och utvecklingsenheten har en central roll i detta arbete och utvecklar och följer upp verksamheten så att reningen blir så bra som möjligt.

Arbetsbeskrivning

Som assisterande processingenjör medverkar du i uppföljningen av processen och underhållet av processinstrumenten i reningsverket. Du kommer att arbeta dagligen med processinstrument, uppföljning, underhåll och kalibrering, för att säkerställa funktionen som är nödvändig för att styra processen. Du följer dagligen upp hur reningsprocessen går och föreslår justeringar till driftingenjörerna på plats. Flera utvecklingsprojekt pågår under sommaren och tillsammans med utvecklingsingenjörerna medverkar du också i dessa där det är möjligt. Möjlighet finns också att driva egna utredningar och försök om du har något särskilt intresse du skulle vilja fördjupa dig i.

Det är viktigt att du har ett praktiskt/tekniskt intresse och vill lära dig mer om hur reningsverk fungerar. Du ingår i ett team med fem process- och utvecklingsingenjörer samt två instrumentingenjörer som kommer att introducera dig i arbetet. Arbetsplatsen finns i Gåshaga, på Lidingö, och du kommer att vara på plats varje arbetsdag.

Vi söker dig som

Vi söker dig som studerar till civilingenjör, med inriktning kemi-, bioteknik-, process-, eller miljöteknik, alternativt har annan utbildning i kombination med rätt inställning.

Du är intresserad av eller har erfarenhet från processindustri, VA-verk eller liknande anläggningar. Du är självständig och förstår fördelarna med att samarbeta med andra och är inte rädd för att be om hjälp och uttrycka dina egna behov. Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Du har goda datakunskaper.

Tjänsten är en visstidsanställning som börjar efter överenskommelse i juni 2022 och slutar i augusti 2022.

Att arbeta på Käppalaförbundet

Käppalaförbundet erbjuder dig en arbetsplats att vara stolt över, som gör en verklig insats för miljön varje dag. Vi har fokus på hållbara lösningar och miljömedvetenhet och arbetar aktivt i olika samarbetsprojekt för att utveckla teknik och miljö. På Käppalaförbundet har vi ett ledarskap där vi tror på frihet under ansvar. Vi vill att våra anställda ska ha balans i livet och erbjuder därför flextid, friskvårdstimme, friskvårdsbidrag och tillgång till vårt eget gym. Vi har även en aktiv personalförening som ordnar aktiviteter för de anställda.

Ansökan och mer information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa till Jonas Grundestam, chef för process- och utvecklingsenheten, på telefon 08-501 318 17.

Facklig representant är Tomas Pettersson som nås via Käppalaförbundets växel 08-766 67 00.

Välkommen med din ansökan, som du skickar till: rekrytering@kappala.se senast den 30 maj. Intervjuer kommer att ske löpande.

Om Käppalaförbundet

Käppalaförbundet renar avloppsvatten från mer än en halv miljon människor i elva medlemskommuner norr och öster om Stockholm. Reningen sker på ett mycket effektivt sätt i Käppalaverket, Sveriges tredje största avloppsreningsverk. Käppalaverket är också en resursutvinningsanläggning som tar tillvara och återför den näring och energi som finns i avloppsvattnet till samhällets kretslopp. Vår verksamhet är certifierad enligt ISO 14001. Vi är cirka 85 anställda i en organisation med hög trivsel och låg personalomsättning. Käppalaverket ligger i Gåshaga på Lidingö. Mer information om Käppalaförbundet finns på www.kappala.se.

Dela sidan