Senior projektledare till Käppalaförbundets stora ombyggnadsprojekt

Har du erfarenhet av att leda stora och komplexa projekt och är en duktig lagbyggare? Vill du ta ett helhetsansvar för ett samhällsviktigt projekt som kommer att göra skillnad för miljön i Östersjön för framtida generationer. Då är det dig vi söker!

Käppalaförbundet driver ett av Sveriges största avloppsreningsverk, Käppalaverket, och renar avloppsvatten från mer än en halv miljon människor i elva växande medlemskommuner. Förbundet behöver de kommande åren öka kapaciteten i verket för att möta en framtida befolkningstillväxt med en ökad anslutning. Nya väsentligt skärpta utsläppsvillkor, reglerade i vårt nya verksamhetstillstånd, ställer också krav på att bygga om och anpassa reningsprocessen i anläggningen. Vi söker nu en senior projektledare som vill leda arbetet med att bygga om och anpassa Käppalaverket till de nya förutsättningarna.

Arbetsbeskrivning

Som huvudprojektledare för Käppalaförbundets omfattande projekt Käppala 900k leder du en stor projektorganisation med delprojektledare för projektering, samordning och genomförande och flera olika teknikdiscipliner. Projektet är komplext då ombyggnation sker med anläggningen i full drift, och innebär flera parallellt pågående projekt i olika faser, en komplex logistik och komprimerad tidplan.

Projektet sker därför i utökad samverkan med NCC som generalentreprenör och där projekteringen utförs av en bred konsultorganisation. Projektet sträcker sig fram till och med 2029.

Vi är en platt organisation där du får stor påverkan och alltid har nära till ledningen men också övriga delar av organisationen.

Du rapporterar till projektets styrgrupp och har ansvar för ekonomi, tidsplan och kvalitet. I uppgiften ingår att anpassa, leda och utveckla projektorganisationen för att nå de uppsatta målen.

Du kommer att arbeta på Käppalaförbundet som har hela sin verksamhet i Gåshaga, på Lidingö.

Din profil

Vi söker dig som är en erfaren projektledare som har lett större komplexa projekt i olika faser och är van att ta helhetsansvar för budget, tid och resurser.  Det är meriterande med tidigare erfarenhet av att leda hela genomförandeprojekt inom industri-, bygg- och infrastrukturområdet.

Det är väsentligt för oss att du är en bra lagbyggare och är duktig på att få alla att jobba mot de gemensamma målen.

Du är en person med stort eget driv och har god förmåga att planera och strukturera projekten och ditt eget arbete. Du är också en tydlig och kommunikativ person som tycker om, och har god förmåga, att samarbeta och skapa goda relationer, både internt och med olika externa aktörer. Det är ett krav att du kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

Att arbeta på Käppalaförbundet

Käppalaförbundet erbjuder dig en arbetsplats att vara stolt över, som gör en verklig insats för miljön varje dag. Vi har fokus på hållbara lösningar och miljömedvetenhet och arbetar aktivt i olika samarbetsprojekt för att utveckla teknik och miljö. På Käppalaförbundet har vi ett ledarskap där vi tror på frihet under ansvar. Vi vill att våra anställda ska ha balans i livet och erbjuder därför flextid, friskvårdstimme, friskvårdsbidrag. Vi har även en aktiv personalförening som ordnar aktiviteter för de anställda.

Ansökan och mer information

Rekryteringsprocessen hanteras av ProAstri men du kommer att bli direkt anställd hos Käppalaförbundet. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karolina Öberg på telefon 070-745 67 66 eller via e-post: karolina@proastri.se

Välkommen med din ansökan, som du lämnar via denna länk:

ProAstri | Senior projektledare till Käppalaförbundets stora ombyggnadsprojekt (reachmee.com)

Intervjuer kommer att ske löpande så skicka därför in din ansökan så snart som möjligt.

Facklig representant är Tomas Pettersson som nås via Käppalaförbundets växel 08-766 67 00.

Om Käppalaförbundet

Käppalaförbundet renar avloppsvatten från mer än en halv miljon människor i elva medlemskommuner norr och öster om Stockholm. Reningen sker på ett mycket effektivt sätt i Käppalaverket, Sveriges tredje största avloppsreningsverk. Käppalaverket är också en resursutvinningsanläggning som tar tillvara och återför den näring och energi som finns i avloppsvattnet till samhällets kretslopp. Vår verksamhet är certifierad enligt ISO 14001. Vi är cirka 80 anställda i en organisation med hög trivsel och låg personalomsättning. Käppalaverket ligger i Gåshaga på Lidingö. Mer information om Käppalaförbundet finns på www.kappala.se.

Dela sidan