Processinriktad utvecklingsingenjör till Käppalaförbundet

Vill du arbeta med ansvar för utveckling och utvärdering av nya processtekniker för att öka kapaciteten i reningsprocessens olika steg och möta nya skarpare reningskrav? Till vår process- och utvecklingsenhet söker vi nu en utvecklingsingenjör med utvecklingserfarenhet från processindustrin. Du kommer till en sammansvetsad organisation som präglas av miljöfokus, hög trivsel och teknik i framkant.

 

Tjänsten är tillsatt.

 

Käppalaförbundets nya verksamhetstillstånd kommer bland annat att innebära skärpta utsläppsvillkor för fosfor, kväve och organiskt material. Käppalaförbundet driver nu programmet Käppalaverket 3.0 där avloppsreningsverket byggs om och utvecklas för framtiden. Utvecklingsfrågorna är många och handlar om allt ifrån optimering av befintlig anläggning till att utveckla och implementera nya reningsprocesser. Framtiden kommer att ställa höga krav på en effektivare reningsprocess och utvecklingsingenjören är central i detta arbete. Förbundet tillämpar en holistisk syn på reningsverkets funktioner där anläggningen ses både som ett avloppsreningsverk och en resursutvinningsanläggning. Rollen innebär att du får ett stort eget ansvar och möjlighet att styra ditt arbete och påverka framtiden för Käppalaverkets reningsprocesser.

Arbetsbeskrivning

Som utvecklingsingenjör leder och driver du utvecklingsprojekt och genomför försöks- och processutredningar med fokus på Käppalaverkets reningsprocesser. Tyngdpunkten i arbetet ligger på att planera, utveckla och utvärdera såväl befintliga som framtida reningstekniker. Du följer upp och analyserar processer och skriver utvärderingsrapporter. Projekt- och utvecklingsarbete sker både med interna och externa intressenter och du har en aktiv roll att kommunicera resultat internt såväl som externt, till exempel på konferenser. Du följer ny teknik och utveckling och har nära kontakt med lärosäten och forskningsinstitut. Internt samverkar du och skapar kontaktytor med övriga avdelningar och enheter inom Käppalaförbundet. Du deltar aktivt i omvärldsbevakningen och medverkar vid framtagande av budget och verksamhetsplan och övrigt målstyrningsarbete.

Det är viktigt att du har ett praktiskt/tekniskt intresse och vill omsätta teoretisk processutveckling till funktionella lösningar i samarbete med vår övriga personal. På Käppalaförbundet uppmuntrar vi till innovation och nytänkande.  Du ingår i en grupp med tre utvecklingsingenjörer, två processingenjörer och två instrumentingenjörer och du har din placering i Gåshaga på Lidingö. På Käppalaförbundet har vi möjlighet att arbeta två dagar hemifrån och en viktig del i arbetet är att närvara på plats vid anläggningen.

Vem är du

Vi söker dig som är civilingenjör, med inriktning kemi-, bioteknik-, process-, eller miljöteknik, alternativt har annan utbildning i kombination med relevant yrkeserfarenhet.

Flerårig erfarenhet från processindustri, VA-verk eller liknande anläggningar med processinriktat utvecklingsarbete är meriterande. Du driver dina utredningar självständigt med stöd av process- och utvecklingsenheten och övrig personal och har erfarenhet av utredning och/eller forskning.

Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Du har goda datakunskaper.

Det här är rätt arbete för dig som har god analytisk förmåga, är lösningsorienterad och strukturerad i ditt arbetssätt. För att lyckas behöver du ha en vilja och förmåga att kommunicera, utbyta erfarenheter och samarbeta både internt och externt. Som person har du ett stort intresse för teknik och miljö och av att kunna påverka och göra skillnad.  Du vill arbeta i en organisation som har fokus på hållbara lösningar och miljömedvetenhet och som arbetar aktivt i olika samarbetsprojekt för att utveckla teknik och miljö. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Att arbeta på Käppalaförbundet

Käppalaförbundet erbjuder dig en arbetsplats att vara stolt över, som gör en verklig insats för miljön varje dag.  Vi har fokus på hållbara lösningar och miljömedvetenhet och arbetar aktivt i olika samarbetsprojekt för att utveckla teknik och miljö. På Käppalaförbundet har vi ett ledarskap där vi tror på frihet under ansvar. Vi vill att våra anställda ska ha balans i livet och erbjuder därför flextid liksom friskvårdstimme och friskvårdsbidrag. Vi har även en aktiv personalförening som ordnar aktiviteter för de anställda.

Ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Jonas Grundestam på telefon 08-501 318 17 eller via e-post: jonas.grundestam@kappala.se.

Facklig representant är Tomas Pettersson som nås via Käppalaförbundets växel 08-766 67 00.

Välkommen med din ansökan som du skickar till rekrytering@kappala.se. Intervjuer kommer att ske löpande så skicka därför in din ansökan så snart som möjligt.

Om Käppalaförbundet

Käppalaförbundet renar avloppsvatten från mer än en halv miljon människor i elva medlemskommuner norr och öster om Stockholm. Reningen sker på ett mycket effektivt sätt i Käppalaverket, Sveriges tredje största avloppsreningsverk. Käppalaverket är också en resursutvinningsanläggning som tar tillvara och återför den näring och energi som finns i avloppsvattnet till samhällets kretslopp. Vår verksamhet är certifierad enligt ISO 14001. Vi är cirka 85 anställda i en organisation med hög trivsel och låg personalomsättning. Käppalaverket ligger i Gåshaga på Lidingö. Mer information om Käppalaförbundet finns på www.kappala.se.

Dela sidan