Ny styrelse och fullmäktige leder Käppalaförbundet

Från den 1 januari 2023 och fyra år framåt leds Käppalaförbundet av en ny förbundsstyrelse och förbundsfullmäktige. Den nya förbundsstyrelsen utsågs på förbundsfullmäktiges möte den 13 december 2022. Styrelseordförande är Daniel Källenfors, Lidingö och fullmäktigeordförande Lars-Erik Salminen, Solna.

Käppalaförbundet består av elva medlemskommuner (Danderyd, Lidingö, Nacka, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Täby, Upplands-Bro, Upplands Väsby, Vallentuna och Värmdö) och har som uppgift att rena dessa kommuners avloppsvatten, vilket görs i Käppalaverket på Lidingö. I förbundets beslutande organ, förbundsstyrelse och förbundsfullmäktige, sitter politiker från medlemskommunerna.

Käppalaförbundet är inne i en period med stora investeringar. Under de kommande åren byggs Käppalaverket om och uppgraderas med en ny reningsprocess, vilket kommer att resultera i en renare miljö i Östersjön med betydligt lägre utsläpp av kväve, fosfor och organiskt material samt ökad kapacitet så att förbundets medlemskommuner kan fortsätta att växa.

– Käppalaförbundet gör stora investeringar i miljö och kapacitet under den kommande mandatperioden, vilket styrelsen ska hantera på ett ansvarsfullt och effektivt sätt. Jag ser fram emot att fortsätta leda det arbetet, säger Daniel Källenfors, styrelseordförande.

Klicka på nedan länkar för att se vilka politiker som sitter i respektive organ.

Förbundsfullmäktige

Förbundsstyrelse

För mer information, vänligen kontakta:

Andreas Thunberg, VD.
Telefon: 08-766 67 00. E-post: andreas.thunberg@kappala.se

Daniel Källenfors, styrelseordförande
Telefon: 072-216 78 92. E-post: daniel.kallenfors@lidingo.se

Susanne Carlberg, kommunikationschef
Telefon: 08-766 67 00. E-post: susanne.carlberg@kappala.se

Dela sidan