Käppalaförbundet söker HR-ansvarig

Vill du arbeta hos en arbetsgivare som du kan vara stolt över och som gör en verklig insats för miljön varje dag? Vi söker dig som har några års erfarenhet av brett HR-arbete, exempelvis som HR-generalist eller HR Business Partner, och som vill fortsätta utveckla dina kunskaper i en varierande roll med stort eget ansvar. Med rätt driv, engagemang och erfarenhet är vi övertygade om att du som är duktig på att skapa relationer, har en god planeringsförmåga samt är självgående kommer att briljera i rollen som HR-ansvarig hos Käppalaförbundet.

Arbetsbeskrivning

Käppalaförbundet söker en HR-ansvarig. I rollen kommer du att ha ett övergripande ansvar för Käppalaförbundets olika personalfunktioner. Du kommer att arbeta brett med personaladministration samt stötta avdelningscheferna i olika HR-frågor. I dagsläget har Käppalaförbundet cirka 85 anställda och ett tiotal chefer.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att stödja cheferna och driva gemensamma personalfrågor samt effektivisera processerna i samarbete med förbundets ledning.

Du kommer till exempel att:

 • Underhålla och uppdatera personalrelaterade styrdokument som policys, riktlinjer och rutiner
 • Vara stöd vid rekrytering samt ansvara för nyintroduktion och avslut av anställning
 • Ansvara för löneadministration och vara kontaktperson mot outsourcingpartner samt fungera som servicefunktion för personal rörande löner, pension, sjukskrivningar etc.
 • Arbeta med frågor gällande arbetsmiljö, rehabilitering och företagshälsovård
 • Agera arbetsrättsligt stöd till cheferna och delta i förhandling med fackliga organisationer och förbundets arbetsgivarorganisationer
 • Arbeta med intern och extern kommunikation inom HR-området i samarbete med kommunikationsavdelningen, till exempel intranät, månadsmöten, LinkedIn m.m.
 • Samordna arbetet vid lönerevision, lönesamtal, medarbetarsamtal och medarbetarundersökning
 • Vara systemförvaltare i HR-systemet Sympa och löpande utveckla systemet och processerna

Du erbjuds:

 • En bred och självständig roll med stort eget ansvar där du kommer att arbeta med alla typer av HR-frågor.
 • En gedigen introduktion där du kommer att få gå bredvid nuvarande HR-ansvarig – allt för att du ska få de bästa förutsättningarna att lyckas i rollen!
 • Ett starkt ledarskap med fokus på frihet under ansvar. För Käppalaförbundet är det viktigt att de anställda har balans i livet och de erbjuder därför flextid, friskvårdstimme, friskvårdsbidrag och tillgång till deras eget gym. De har även en aktiv personalförening som anordnar aktiviteter för de anställda.
 • En arbetsplats att vara stolt över och som gör en verklig insats för miljön varje dag. Käppalaförbundet fokuserar på hållbara lösningar och miljömedvetenhet och arbetar aktivt i olika samarbetsprojekt för att utveckla teknik och miljö.

Vi söker dig som har:

 • En högskoleexamen som personalvetare eller inom annat relevant område
 • Minst några års erfarenhet av brett HR-arbete, exempelvis som HR-generalist eller HR Business Partner
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

I denna rekrytering kommer vi lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Som person är du självständig, orädd och kan snabbt sätta dig in i arbetet och förstå vad som behöver göras. Du är duktig på att skapa relationer och inger förtroende. Vidare har du god planeringsförmåga på såväl kort som lång sikt och trivs i en roll där du både får arbeta med förvaltning av befintliga processer samt driva utvecklingsprojekt.

Att arbeta på Käppalaförbundet

Käppalaförbundet erbjuder dig en arbetsplats att vara stolt över, som gör en verklig insats för miljön varje dag. Vi har fokus på hållbara lösningar och miljömedvetenhet och arbetar aktivt i olika samarbetsprojekt för att utveckla teknik och miljö. På Käppalaförbundet har vi ett ledarskap där vi tror på frihet under ansvar. Vi vill att våra anställda ska ha balans i livet och erbjuder därför flextid, friskvårdstimme, friskvårdsbidrag och tillgång till vårt eget gym. Vi har även en aktiv personalförening som ordnar aktiviteter för de anställda.

Ansökan och mer information

 • Start: Omgående/Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare. Provanställning kan komma att tillämpas.
 • Placering: Gåshaga på Lidingö

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work men du kommer att bli direkt anställd hos Käppalaförbundet och deras önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Har du frågor om tjänsten vänligen kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Academic Work på ste03@academicwork.se.

Välkommen med din ansökan, som du lämnar på Academic Works hemsida. Intervjuer kommer att ske löpande så skicka därför in din ansökan så snart som möjligt dock senast den 3 februari.

Facklig representant är Tomas Pettersson som nås via Käppalaförbundets växel 08-766 67 00.

Om Käppalaförbundet

Käppalaförbundet renar avloppsvatten från mer än en halv miljon människor i elva medlemskommuner norr och öster om Stockholm. Reningen sker på ett mycket effektivt sätt i Käppalaverket, Sveriges tredje största avloppsreningsverk. Käppalaverket är också en resursutvinningsanläggning som tar tillvara och återför den näring och energi som finns i avloppsvattnet till samhällets kretslopp. Vår verksamhet är certifierad enligt ISO 14001. Vi är cirka 85 anställda i en organisation med hög trivsel och låg personalomsättning. Käppalaverket ligger i Gåshaga på Lidingö. Mer information om Käppalaförbundet finns på www.kappala.se.

Dela sidan