Käppalaförbundet skänker två värmepannor till Ukraina

I samverkan med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, och EU skänker Käppalaförbundet två värmepannor till Ukraina, något som landet har angivit att de har behov av.

Pannorna har tidigare använts för fjärrvärmeproduktion på Käppalaverket. I och med att förbundet nu bygger en ny teknisk lösning för värme och kyla på området behövs pannorna inte längre.

Pannorna är i gott skick och har kapacitet att värma till exempel ett sjukhus eller ett mindre samhälle. Exakt hur de ska användas vet vi inte.

Den 15 december lyfte en stor mobilkran pannorna från Käppalaförbundets område till ett transportfordon för vidare transport till Ukraina.

– Jag är glad över att våra värmepannor kan komma till nytta i Ukraina där mycket civil infrastruktur har bombats sönder under Rysslands anfallskrig. Jag hoppas att många ukrainare ska kunna värmas av detta bidrag från Käppalaförbundet, säger Daniel Källenfors, styrelseordförande.

blobid0.jpg

Andreas Thunberg, VD och Daniel Källenfors, styrelseordförande, framför de två värmepannorna som förbundet skänker till Ukraina. Foto: Helena Joseph.

Värmepannor till Ukraina_3.jpg

Pannorna lyftes med kran upp på ett fordon för vidare transport till Ukraina. Foto: Helena Joseph.

Värmepannor till Ukraina_6.jpg

Båda värmepannorna på transportfordonet. Foto: Helena Joseph.

För mer information, vänligen kontakta:

Magnus Olsson, chef för projektavdelningen
Telefon: 08-766 67 00. E-post: magnus.olsson@kappala.se

Daniel Källenfors, styrelseordförande
Telefon: 072-216 78 92. E-post: daniel.kallenfors@lidingo.se

Helena Joseph, projektkommunikatör
Telefon: 08-766 67 00. E-post: helena.joseph@kappala.se

Dela sidan