Kommunikatör till Käppalaförbundet

Vill du kommunicera kring en viktig miljöfråga? Käppalaförbundet storsatsar på miljön i Östersjön och ökad kapacitet och genomför under de kommande åren en omfattande uppgradering av Käppalaverket, ett av Sveriges största avloppsreningsverk. Vi söker nu en kommunikatör som vill ansvara för vårt intranät, vår synlighet i sociala kanaler och vår webbplats och som har ett särskilt intresse för rörligt material. Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete med kunniga kollegor i en organisation som präglas av miljöfokus och hög trivsel.

Arbetsbeskrivning

Käppalaförbundet söker en kommunikatör med inriktning mot samhällskommunikation. Du kommer att få huvudansvar för intranät, sociala kanaler och webbplats. Ambitionen är att satsa mer på rörligt material och därför är vi särskilt intresserade av dig som, förutom att vara en skicklig skribent, också har erfarenhet och intresse av att arbeta med rörligt material. Du kommer in i ett spännande och utmanande skede då förbundet nu börjar genomföra sin storsatsning på miljön i Östersjön och ökad kapacitet. Ett jätteprojekt som innebär att Käppalaverkets reningsprocess byggs om och uppgraderas så att ännu mer fosfor, kväve och organiskt material kan renas bort från avloppsvattnet. Samtidigt utökas kapaciteten så att verket kan rena avloppsvatten åt betydligt fler människor än i dag.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Ansvara för förbundets intranät. Planera, producera, uppdatera och publicera innehåll (nyheter och faktasidor) samt följa upp statistik. Skriva egna texter och redigera andras. Bildsätta innehåll. Producera rörligt material.
 • Ansvara för förbundets sociala kanaler. Planera, producera och publicera innehåll i sociala kanaler i form av text, bild och rörligt material samt sponsra inlägg och följa upp statistik.
 • Ansvara för förbundets webbplats. Planera, producera, uppdatera och publicera innehåll i form av text, bild och rörligt material samt följa upp statistik.
 • Delta i övrigt förekommande arbete på kommunikationsavdelningen.

Kommunikationsavdelningen består av tre personer och du kommer att rapportera till kommunikationschefen. Avdelningen arbetar både strategiskt och operativt, med extern och intern kommunikation, med projekt och löpande arbete och med såväl små som stora kommunikationsaktiviteter.

Vi söker dig som

 • Har en utbildning på högskole-/universitetsnivå i medie- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning som kan bedömas som likvärdig.
 • Har minst 3 års dokumenterad yrkeserfarenhet av kommunikationsarbete liknande det i den aktuella tjänsten.
 • Har god erfarenhet av att skriva olika typer av texter, anpassa text och budskap till olika målgrupper och kanaler och vana att redigera andras texter.
 • Har erfarenhet av att skapa inlägg, både i form av text, bild och enklare rörligt material, i sociala kanaler (Facebook, Instagram och LinkedIn).
 • Har erfarenhet av webbpubliceringsverktyg, exempelvis EPiServer och webbuppföljningsverktyg, exempelvis Matomo samt av enklare bildhantering i exempelvis Photoshop.
 • Har mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Meriterande

 • Erfarenhet från offentlig verksamhet, till exempel från myndighet eller kommun.
 • Kunskaper om employer branding, GDPR, tillgänglighetsanpassning och offentlighetslagstiftning.
 • Körkort.

Som person är du strukturerad och har god förmåga att självständigt planera och organisera ditt arbete så att resultat av god kvalitet levereras enligt tidplan. Du är lyhörd och samarbetsinriktad och har lätt för att skapa och upprätthålla goda relationer. Du tar ansvar, är försedd med gott omdöme, och har ”nyhetsnäsa”, det vill säga kan identifiera och prioritera bland nyheter. Du är noggrann i utförandet av såväl stora som små uppgifter.

Att arbeta på Käppalaförbundet

Käppalaförbundet erbjuder dig en arbetsplats att vara stolt över, som gör en verklig insats för miljön varje dag. Vi har fokus på hållbara lösningar och miljömedvetenhet och arbetar aktivt i olika samarbetsprojekt för att utveckla teknik och miljö. På Käppalaförbundet har vi ett ledarskap där vi tror på frihet under ansvar. Vi vill att våra anställda ska ha balans i livet och erbjuder därför flextid, friskvårdstimme, friskvårdsbidrag och tillgång till vårt eget gym. Vi har även en aktiv personalförening som ordnar aktiviteter för de anställda.

Ansökan och mer information

 • Start: Januari/Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare. Provanställning kan komma att tillämpas.
 • Placering: Gåshaga på Lidingö

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work men du kommer att bli direkt anställd hos Käppalaförbundet och deras önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Har du frågor om tjänsten vänligen kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Academic Work på ste03@academicwork.se. Välkommen med din ansökan, som du lämnar på Academic Works hemsida: https://jobs.academicwork.se/annons/kommunikator-till-kappalaforbundet/15063513. Intervjuer kommer att ske löpande så skicka därför in din ansökan så snart som möjligt dock senast den 10 december.

Facklig representant är Tomas Pettersson som nås via Käppalaförbundets växel 08-766 67 00.

Om Käppalaförbundet

Käppalaförbundet renar avloppsvatten från mer än en halv miljon människor i elva medlemskommuner norr och öster om Stockholm. Reningen sker på ett mycket effektivt sätt i Käppalaverket, Sveriges tredje största avloppsreningsverk. Käppalaverket är också en resursutvinningsanläggning som tar tillvara och återför den näring och energi som finns i avloppsvattnet till samhällets kretslopp. Vår verksamhet är certifierad enligt ISO 14001. Vi är cirka 80 anställda i en organisation med hög trivsel och låg personalomsättning. Käppalaverket ligger i Gåshaga på Lidingö. Mer information om Käppalaförbundet finns på www.kappala.se.

 

Dela sidan