Driftingenjör till Käppalaförbundet

Vill du arbeta som driftingenjör och styra ett av Sveriges största avloppsreningsverk? Nu har du chansen att bli del av ett härligt och sammansvetsat gäng som brinner för det vi gör. Käppalaförbundet är även en resursutvinningsanläggning och är nu i en expansiv fas där miljöfrågorna ligger i fokus och där personaltrivseln är hög.

Arbetsbeskrivning

Som driftingenjör kommer du att arbeta med daglig styrning och optimering av Käppalaförbundets samtliga anläggningar. På en enhet bestående av driftingenjörer och drifttekniker ska vi tillsammans säkerställa drift, övervakning, styrning och planering av ett av Sveriges största reningsverk och tillhörande yttre anläggningar. I rollen ingår ett nära samarbete med andra delar av produktionsavdelningen, till exempel enheterna för process och utveckling, mekaniskt underhåll och el och automation.

 Du kommer in i ett spännande och utmanande skede då förbundet nu börjar genomföra sin storsatsning på miljön i Östersjön och ökad kapacitet. Ett jätteprojekt som innebär att Käppalaverkets reningsprocess byggs om och uppgraderas. I samband med detta kommer du som driftingenjör att vara en del av vår nästa teknikomställning och styra och optimera nya reningsprocesser.

I dina arbetsuppgifter ingår:

 • Drift och övervakning av förbundets samtliga anläggningar.
 • Utföra ronderingar i Käppalaverket samt på yttre anläggningar.
 • Operativt arbete ute i anläggningen, så som avställningar och rengöring av anläggningsdelar.
 • Vid eventuella haverier/störningar delta ute på plats för att åtgärda haveriet/störningen.
 • Delta i förbättringsarbeten på avdelningen/enheten.
 • Delta i investerings- och reinvesteringsprojekt.

Tjänsten som driftingenjör är placerad på driftenheten som tillhör produktionsavdelningen och är förlagd dagtid och innefattar beredskap.

Vi söker dig som har:

 • Högskolekompetens 120 poäng (alt. 400 YH-poäng) eller motsvarande kunskap förvärvad genom tidigare arbete.
 • Utbildning eller gediget, praktiskt yrkeskunnande inom VA och processindustri.
 • Har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.
 • B-körkort.

Meriterande

 • Kunskap inom styr- och reglerteknik.
 • Kunskap inom värme, ventilation eller elkraft.
 • Kunskap inom styrsystem.

Arbetet ställer stora krav på beslutsförmåga, analytiskt tänkande och samarbetsförmåga. Du kommer att arbeta nära driftchefen för att optimera driften av olika anläggningsdelar. Mindre projektarbeten kan bli aktuellt och i arbetsuppgifterna ingår upphandlingar och kravställande mot externa entreprenörer. Arbetet kräver således god kommunikativ förmåga, både skriftligt och muntligt.

Att arbeta på Käppalaförbundet

Käppalaförbundet erbjuder dig en arbetsplats att vara stolt över, som gör en verklig insats för miljön varje dag. Vi har fokus på hållbara lösningar och miljömedvetenhet och arbetar aktivt i olika samarbetsprojekt för att utveckla teknik och miljö. På Käppalaförbundet har vi ett ledarskap där vi tror på frihet under ansvar. Vi vill att våra anställda ska ha balans i livet och erbjuder därför flextid, friskvårdstimme, friskvårdsbidrag och tillgång till vårt eget gym. Vi har även en aktiv personalförening som ordnar aktiviteter för de anställda.

Ansökan och mer information

Rekryteringsprocessen hanteras av Poolia men du kommer att bli direkt anställd hos Käppalaförbundet. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Joacim Jonasson på telefon 0739-445126 eller via e-post: joacim.jonasson@poolia.se

Välkommen med din ansökan, som du lämnar via denna länk: 
https://www.qrios.se/jobs/driftingenjor-till-kappalaforbundet

Intervjuer kommer att ske löpande så skicka därför in din ansökan så snart som möjligt.

Facklig representant är Tomas Pettersson som nås via Käppalaförbundets växel 08-766 67 00.

Om Käppalaförbundet

Käppalaförbundet renar avloppsvatten från mer än en halv miljon människor i elva medlemskommuner norr och öster om Stockholm. Reningen sker på ett mycket effektivt sätt i Käppalaverket, Sveriges tredje största avloppsreningsverk. Käppalaverket är också en resursutvinningsanläggning som tar tillvara och återför den näring och energi som finns i avloppsvattnet till samhällets kretslopp. Vår verksamhet är certifierad enligt ISO 14001. Vi är cirka 85 anställda i en organisation med hög trivsel och låg personalomsättning. Käppalaverket ligger i Gåshaga på Lidingö. Mer information om Käppalaförbundet finns på www.kappala.se

Dela sidan