Automationsingenjör till Käppalaförbundet

Är du automationsingenjör och vill jobba med moderna styrsystem i en innovativ miljö där ditt arbete bidrar till ett mer hållbart samhälle?

Arbetsbeskrivning

Är du automationsingenjör och vill jobba med moderna styrsystem i en innovativ miljö där ditt arbete bidrar till ett mer hållbart samhälle? Vill du ha en roll med stor variation och jobba med den senaste tekniken? Käppalaförbundet erbjuder dig nu ett omväxlande arbete i en organisation som präglas av miljöfokus, hög trivsel och teknik i framkant.

Käppalaförbundet står inför omfattande investeringar och ombyggnationer i Käppalaverket de närmaste åren, bland annat som en följd av ett nytt verksamhetstillstånd som innebär att förbundet förändrar reningsprocessen i den befintliga anläggningen. Processen har sedan år 2000 varit helt automatiserad och i ett snart avslutat uppgraderingsprojekt har den senaste tekniken ABB 800xA installerats för att säkerställa driftsäkerheten framöver.

Den intensiva utvecklingsfasen ställer krav på verksamheten att tillgodose både dagligt underhåll och arbetsuppgifter som uppkommer på grund av investeringsprojekten. Käppalaförbundet inrättar därför en ny tjänst som automationsingenjör som tillsammans med nuvarande åtta kompetenta och trevliga medarbetare på el- och automationsenheten kommer att förvalta och utveckla automationssystemet.

Att arbeta på käppalaförbundet

Käppalaförbundet erbjuder dig en arbetsplats att vara stolt över, som gör en verklig insats för miljön varje dag. Vi har fokus på hållbara lösningar och miljömedvetenhet och arbetar aktivt i olika samarbetsprojekt för att utveckla teknik och miljö. På Käppalaförbundet har vi ett ledarskap där vi tror på frihet under ansvar. Vi vill att våra anställda ska ha balans i livet och erbjuder därför flextid, friskvårdstimme, friskvårdsbidrag och tillgång till vårt eget gym. Vi har även en aktiv personalförening som ordnar aktiviteter för de anställda.

Ansvarsområde

Som automationsingenjör på Käppalaförbundet får du en bred och varierande roll. Du trivs med att vara ett nav genom ditt samarbete med andra delar i verksamheten, exempelvis driftenheten, processenheten och projektavdelningen.

I dina arbetsuppgifter ingår att:

 • Utföra felsökningar i automations- och styrsystem med tillhörande utrustning
 • Utföra programändringar, uppgraderingar och back-up av programkod och mjukvara
 • Simuleringar och visualiseringar av systemen
 • Problemlösning inom produktionen
 • Hantera olika kommunikationslösningar och nätverk för automationssystem
 • Delta i projekt rörande automationsfrågor
 • Medverka vid det dagliga underhållsarbetet i automationssystemet för att tillse driftsäkerheten i anläggningen
 • Säkerställa att dokumentationen rörande automation uppfyller Käppalaförbundets anvisningar

Som automationsingenjör kommer du att ingå i produktionsavdelningens el- och automationsenhet och rapportera till enhetschefen. Förbundets samtliga medarbetare har sin placering på Käppalaverket som ligger i Gåshaga på Lidingö.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • En ingenjörsutbildning med inriktning mot automation eller motsvarande erfarenhet.
 • Några års arbetslivserfarenhet som automationsingenjör.
 • Goda kunskaper och erfarenhet av programmering och felsökning i automationssystem. Vi använder ABB 800xA.
 • Erfarenhet från industrier som till exempel VA, kraft/värme, olja eller process.

Som person är du målmedveten, nyfiken, engagerad och har en väl utvecklad analytisk förmåga. Du har lätt för att samarbeta med andra men även förmågan att arbeta självständigt och driva ditt arbete mot uppsatta mål. Du är kommunikativ och uttrycker dig obehindrat på svenska i tal och skrift.

Ansökan

Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

Sök via denna länk:

https://www.randstad.se/arbetssokande/jobb/automationsingenjor-i-stockholm-201379217/

För information: I den här rekryteringen samarbetar Käppalaförbundet med Randstad Engineering. För frågor om tjänsten, kontakta rekryteringskonsult Åsa Vallin på 0733 43 40 45.

Facklig representant är Tomas Pettersson (Sveriges Ingenjörer) som nås via Käppalaförbundets växel 08-766 67 00.

Välkommen med din ansökan!

Om Käppalaförbundet

Käppalaförbundet renar avloppsvatten från mer än en halv miljon människor i elva medlemskommuner norr och öster om Stockholm. Reningen sker på ett mycket effektivt sätt i Käppalaverket, Sveriges tredje största avloppsreningsverk. Käppalaverket är också en resursutvinningsanläggning som tar tillvara och återför den näring och energi som finns i avloppsvattnet till samhällets kretslopp. Vår verksamhet är certifierad enligt ISO 14001. Vi är cirka 70 anställda i en organisation med hög trivsel, låg personalomsättning och låg sjukfrånvaro. Käppalaverket ligger i Gåshaga på Lidingö.

https://www.kappala.se

 
 
 
 
 

Dela sidan