VA-ingenjör med ansvar för yttre VA-anläggningar

Käppalaförbundet förstärker sin produktionsavdelning med en nyinrättad tjänst. Du kommer att ansvara för utveckling och underhåll av förbundets yttre VA-anläggningar, på både kort och lång sikt. Vi söker dig som vill jobba på ett av Sveriges största avloppsreningsverk och som delar vårt fokus på hållbara lösningar och miljömedvetenhet med hjälp av den senaste tekniken.

Arbetsbeskrivning

I din roll kommer du att säkerställa god status och funktion på kort och lång sikt för Käppalaförbundets yttre VA-anläggningar, inkluderande tunnel- och ledningssystem, mätrännor, pumpstationer och luktreningsanläggningar. Syftet med rollen är att anläggningarna ska hålla och fungera över tid. Arbetet sker i nära samarbete med andra funktioner på produktionsavdelningen samt på miljö- och kretsloppsenheten.
I dina arbetsuppgifter ingår att:

  • Ta fram, utveckla och driva igenom underhållsplaner för yttre VA-anläggningar.
  • Initiera och leda reinvesteringsprojekt på yttre VA-anläggningar.
  • Ansvara för serviceavtal på yttre anläggningar, så som avtal för ledningsarbeten.
  • I samarbete med miljö- och kretsloppsenheten föra en dialog med medlemskommunernas VA-verksamheter, exploateringskontor m.m.
  • Medverka i investeringsprojekt som teknisk kravställare.

Tjänsten är placerad på enheten för mekaniskt underhåll på produktionsavdelningen.

Vi söker dig som:

Vi tror att du har minst fem års dokumenterad erfarenhet av underhållsplanering eller motsvarande av VA-anläggningar längs med ledningsnät, tunnelsystem eller liknande. Kunskap om pumpstationer och VA-lagstiftning kommer att vara viktiga för den här rollen. Du kommer att driva många ärenden i projektform varför sådan kunskap är meriterande. För att trivas i rollen behöver du vara engagerad, strukturerad och ha förmåga att långsiktigt planera och driva förbättringsarbete. I arbetet ingår många kontakter och samarbeten inom och utanför Käppalaförbundet som ställer höga krav på professionalism och social förmåga för att kunna kommunicera med och samarbeta med enskilda individer och grupper.

Du har B-körkort samt behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Att arbeta på Käppalaförbundet

Käppalaförbundet erbjuder dig en arbetsplats att vara stolt över, som gör en verklig insats för miljön varje dag. Vi har fokus på hållbara lösningar och miljömedvetenhet och arbetar aktivt i olika samarbetsprojekt för att utveckla teknik och miljö. På Käppalaförbundet har vi ett ledarskap där vi tror på frihet under ansvar. Vi vill att våra anställda ska ha balans i livet och erbjuder därför flextid, friskvårdstimme, friskvårdsbidrag och tillgång till vårt eget gym. Vi har även en aktiv personalförening som ordnar aktiviteter för de anställda.

Ansökan och mer information

Rekryteringsprocessen hanteras av Poolia men du kommer att bli direkt anställd hos Käppalaförbundet. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Joacim Jonasson på telefon 0739-445126 eller via e-post: joacim.jonasson@poolia.se

Välkommen med din ansökan, som du skickar in via:
https://www.qrios.se/jobs/va-ingenjor-ansvar-yttre-va-anlaggningar-kappala

Intervjuer kommer att ske löpande så skicka därför in din ansökan så snart som möjligt.

Facklig representant är Tomas Pettersson som nås via Käppalaförbundets växel 08-766 67 00.

Om Käppalaförbundet

Käppalaförbundet renar avloppsvatten från mer än en halv miljon människor i elva medlemskommuner norr och öster om Stockholm. Reningen sker på ett mycket effektivt sätt i Käppalaverket, Sveriges tredje största avloppsreningsverk. Käppalaverket är också en resursutvinningsanläggning som tar tillvara och återför den näring och energi som finns i avloppsvattnet till samhällets kretslopp. Vår verksamhet är certifierad enligt ISO 14001. Vi är cirka 85 anställda i en organisation med hög trivsel och låg personalomsättning. Käppalaverket ligger i Gåshaga på Lidingö. Mer information om Käppalaförbundet finns på www.kappala.se.

 

Dela sidan