El- och automationsingenjör till Käppalaförbundet

Söker du nya utmaningar och vill ha ett jobb där du får vara med och göra skillnad? Som el- och automationsingenjör på Käppalaförbundet får du jobba med teknik i framkant och samtidigt göra en insats för miljön. Nu investerar vi för framtiden! Vill du vara med?

Som el- och automationsingenjör på Käppalaförbundet får du en utmanande och varierande roll. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för att elanläggningen är i bra skick och säker att arbeta i. Vi arbetar med elsystem för både högspänning och lågspänning, UPS-system, reservkraftaggregat och drivsystem. Du kommer även att arbeta med konfigurering och enklare programmering i vårt automationssystem.

Käppalaförbundet storsatsar på miljön i Östersjön och ökad kapacitet, och står inför omfattande investeringar och ombyggnationer de kommande åren. Den intensiva utvecklingsfasen ställer krav på verksamheten att tillgodose både underhåll av den befintliga anläggningen och driva investeringsprojekten framåt. Vi söker därför en el- och automationsingenjör som vill växa och utvecklas tillsammans med oss!

I dina arbetsuppgifter ingår att:

 • Utföra arbeten i elsystemet och som eldrift- och elsäkerhetsledare utföra Risk-P/Risk-U
 • Utföra enklare programmering och konfigurering i automationssystemet ABB 800xA
 • Delta i projekt rörande elkraft- och automationsfrågor
 • Felsöka på kretsar i anläggningen, till exempel motorer, ventiler, aggregat, givare och instrument
 • Planera och följa upp arbete i underhållssystemet
 • Samordna och planera service- och underhållsuppdrag som utförs av våra externa leverantörer

Som el- och automationsingenjör blir du en del av produktionsavdelningens el- och automationsenhet med placering på Käppalaverket på Lidingö.

Vi söker dig som har:

 • En högskole- eller civilingenjörsexamen med inriktning mot el och automation eller motsvarande erfarenhet
 • Några års arbetslivserfarenhet som el- och automationsingenjör, gärna från arbete med liknande system inom till exempel vatten/avlopp, kraft/värme, olje- eller processindustri
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.

Erfarenhet eller kunskap inom följande områden är meriterande:

 • ESA-arbete
 • Underhållsverksamhet
 • CAD
 • Programmering av industriella styrsystem

Som person är du driven, social och har ett stort engagemang i ditt arbete. Vi har en gemensam vilja att komma framåt och den vill vi att du delar med oss. Men det är inte bara högt tempo, vi har roligt också. Trivseln och stämningen på Käppalaförbundet är hög och vi har en teamkänsla som vi värnar om. Därför vill vi att du som börjar hos oss är en lagspelare som delar vår inställning till att hjälpas åt, ta eget ansvar och ha kul på vägen.

Att arbeta på Käppalaförbundet 

Käppalaförbundet erbjuder dig en arbetsplats att vara stolt över, som gör en verklig insats för miljön varje dag. Vi har fokus på hållbara lösningar och miljömedvetenhet och arbetar aktivt i olika samarbetsprojekt för att utveckla teknik och miljö. På Käppalaförbundet har vi ett ledarskap där vi tror på frihet under ansvar. Vi vill att våra anställda ska ha balans i livet och erbjuder därför flextid, friskvårdstimme, friskvårdsbidrag och tillgång till vårt eget gym. Vi har även en aktiv personalförening som ordnar aktiviteter för de anställda.

Ansökan och mer information

Rekryteringsprocessen hanteras av Randstad men du kommer att bli direkt anställd hos Käppalaförbundet. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Åsa Vallin på telefon 073-343 40 45 eller via e-post: asa.vallin@randstad.se

Välkommen med din ansökan, som du lämnar på Randstads hemsida. Intervjuer kommer att ske löpande så skicka därför in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 13 mars.

Facklig representant är Tomas Pettersson som nås via Käppalaförbundets växel 08-766 67 00.

Om Käppalaförbundet

Käppalaförbundet renar avloppsvatten från mer än en halv miljon människor i elva medlemskommuner norr och öster om Stockholm. Reningen sker på ett mycket effektivt sätt i Käppalaverket, Sveriges tredje största avloppsreningsverk. Käppalaverket är också en resursutvinningsanläggning som tar tillvara och återför den näring och energi som finns i avloppsvattnet till samhällets kretslopp. Vår verksamhet är certifierad enligt ISO 14001. Vi är cirka 85 anställda i en organisation med hög trivsel och låg personalomsättning. Käppalaverket ligger i Gåshaga på Lidingö. Mer information om Käppalaförbundet finns på www.kappala.se.

Dela sidan