Projektkommunikatör till Käppalaförbundet

Käppalaförbundet äger och driver ett av Sveriges största avloppsreningsverk, Käppalaverket på Lidingö. Vår verksamhet präglas av miljöfokus och samhällsnytta och vi är just nu inne i en intensiv investeringsperiod då vi både bygger nytt, renoverar och underhåller våra anläggningar. Det finns ett stort behov av kommunikation kring de projekt som pågår och som kommer att startas. Vår projektkommunikatör går snart på föräldraledighet och vi söker därför nu en vikarie som kommer att ha som huvuduppgift att ansvara för vår projektkommunikation.

Arbetsuppgifter

Din huvuduppgift kommer att vara kommunikationsarbete riktat till både externa och interna målgrupper gällande förbundets pågående och kommande investeringsprojekt. Du kommer att föreslå och genomföra både strategiska och operativa kommunikationsinsatser av varierande slag. Det kan till exempel röra sig om att:

  • Arbeta enligt befintliga kommunikationsplaner för pågående projekt och arbeta fram planer för kommande projekt.
  • Skriva målgruppsanpassade texter till olika kanaler, ta fram rörligt material, granska faktaunderlag samt vid behov ta fram informationsmaterial i samarbete med kommunikationskonsulter.
  • Vara kontaktperson från kommunikationsavdelningens sida gentemot projektavdelningen och ha ett nära samarbete med projektledare och externa samarbetspartners gällande projektkommunikation samt delta i möten med projektledare, projektgrupper etc.
  • Självständigt driva kommunikationsarbetet framåt och ta initiativ.
  • Planera, genomföra och delta i projektrelaterade ”events”.
  • Samordna presskontakter och själv både ha och ta egna kontakter med media i projektrelaterade sammanhang.
  • Organisera och representera Käppalaförbundet på möten med allmänhet och andra grupper.
  • Ansvara för att hantera klagomål från allmänheten enligt framtagen rutin.

Förutom projektkommunikation ingår att ansvara för förbundets webbplats (webbplatsen håller på att göras om och i arbetsuppgifterna ingår att slutföra detta projekt) och synlighet i sociala medier (Facebook, Instagram och LinkedIn) samt att delta i övrigt förekommande arbete på kommunikationsavdelningen.

Eventuellt kan det också bli aktuellt att vara backup och genomföra studiebesök när vår kommunikatör med ansvar för studiebesök är sjuk eller ledig.

Kommunikationsavdelningen består av tre personer och du kommer att rapportera till kommunikationschefen. Vi arbetar både strategiskt och operativt, med extern och intern kommunikation och med såväl små som stora kommunikationsprojekt och löpande arbete.

 

Din profil

Vi söker dig som har en utbildning på högskole-/universitetsnivå inom kommunikation/information, journalistik eller motsvarande samt minst tre års erfarenhet av kommunikationsarbete. Du har mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Du har erfarenhet av att skriva målgruppsanpassade texter till olika kanaler, att anpassa budskap till olika typer av målgrupper och att göra tekniska frågor begripliga för icke-tekniker. Du har god datorvana och kan hantera Officepaketet. Du har erfarenhet av webbpubliceringsverktyget EPiServer samt vana vid att skapa inlägg, både i form av text och rörligt material, i sociala medier (Facebook, Instagram och LinkedIn). Meriterande är erfarenhet av att fotografera med mobilen och redigera enklare filmer i imovie eller liknande verktyg. Körkort är ett krav.

Som person är du kommunikativ och lyhörd. Du är samarbetsinriktad och har lätt för att skapa och upprätthålla goda relationer. Du tar ansvar, är självgående och strukturerad och levererar resultat av hög kvalitet. Du har gott omdöme och inger förtroende. Du känner dig bekväm med att prata inför olika typer av grupper. Du tycker om att arbeta både strategiskt och operativt och med både stora och små uppgifter. Du är intresserad av miljöfrågor och teknik.

Tjänsten är ett föräldravikariat på cirka 14 månader med eventuell möjlighet till förlängning.

Att arbeta på Käppalaförbundet

Käppalaförbundet erbjuder dig en arbetsplats att vara stolt över, som gör en verklig insats för miljön varje dag. Vi har fokus på hållbara lösningar och miljömedvetenhet och arbetar aktivt i olika samarbetsprojekt för att utveckla teknik och miljö. På Käppalaförbundet har vi ett ledarskap där vi tror på frihet under ansvar. Vi vill att våra anställda ska ha balans i livet och erbjuder därför flextid, friskvårdstimme, friskvårdsbidrag och tillgång till vårt eget gym. Vi har även en aktiv personalförening som ordnar aktiviteter för de anställda.

Ansökan och mer information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Claes Wallin på Hammer & Hanborg, telefon 070-981 67 12 eller mejl claes.wallin@hammerhanborg.com. Mer information om Käppalaförbundet finns på www.kappala.se.

Facklig representant är Tomas Pettersson som nås via Käppalaförbundets växel 08-766 67 00.

Välkommen med din ansökan, som du lämnar på Hammer & Hanborgs webbplats. Intervjuer kommer att ske löpande. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt och senast den 18 september.

Om Käppalaförbundet

Käppalaförbundet renar avloppsvatten från mer än en halv miljon människor i elva medlemskommuner norr och öster om Stockholm. Reningen sker på ett mycket effektivt sätt i Käppalaverket, Sveriges tredje största avloppsreningsverk. Käppalaverket är också en resursutvinningsanläggning som tar tillvara och återför den näring och energi som finns i avloppsvattnet till samhällets kretslopp. Vår verksamhet är certifierad enligt ISO 14001. Vi är cirka 80 anställda i en organisation med hög trivsel och låg personalomsättning. Käppalaverket ligger i Gåshaga på Lidingö. Mer information om Käppalaförbundet finns på www.kappala.se.

Skärgård

Utökad verksamhet i Käppalaförbundet

Avloppstips

Ta del av alla våra tips och bidra till en bättre miljö.
Avloppstips
Skärgård

Anslagstavla - kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll

Här hittar du kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll från Käppalaförbundets förbundsfullmäktige, styrelse och valberedning.
Anslagstavla - kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll

Följ Käppalaförbundet i sociala medier