Processinriktad instrumentingenjör till Käppalaförbundet

Vi söker nu en processinriktad instrumentingenjör till ett av Sveriges största och modernaste avloppsreningsverk. Du kommer att ingå i ett kunnigt och engagerat team med instrument-, process- och utvecklingsingenjörer som tillsammans arbetar med att styra, följa upp och utveckla Käppalaverkets reningsprocesser. Vi erbjuder dig ett arbete i en organisation som präglas av miljöfokus, hög trivsel och teknik i framkant.

Käppalaförbundets nya verksamhetstillstånd innebär bland annat skärpta utsläppsvillkor för fosfor, kväve och organiskt material. Detta ställer höga krav på en effektivare reningsprocess och kommer att ställa stora krav på de processinstrument som finns i reningsverket. Du blir en av två instrumentingenjörer som tillsammans ska säkerställa att processinstrumenten fungerar i daglig drift, men också blicka framåt mot framtidens utmaningar. Som instrumentingenjör bidrar du dagligen till att Käppalaförbundet uppnår sina mål och skapar en bättre miljö i Stockholmsregionen.

Dina arbetsuppgifter

Som instrumentingenjör arbetar du driftnära med att löpande följa upp och underhålla Käppalaverkets processinstrument. I samarbete med processingenjörerna tolkar du givarsignaler och beslutar om åtgärder så att reningsprocesserna kan styras optimalt.  

Den viktigaste delen i arbetet är att säkerställa processinstrumentens funktion, det vill säga att de visar tillräckligt rätt värden. Arbetet utförs till stor del praktiskt genom rengöring och genom att jämföra givarsignaler med laboratorieanalyser och justera givarna vid behov. Här ingår också planering av inköp och hantering av serviceavtal.

Processinstrumenten används förutom i daglig processuppföljning även i olika projekt och ett viktigt arbetsområde är felsökning och feldetektion. Här finns fina möjligheter för dig att fördjupa dig i tekniken och koppla ihop det praktiska arbetet med det teoretiska.

Framtida utmaningar för reningsprocessen kräver omvärldsbevakning inom processinstrumentområdet. Som instrumentingenjör är du kravställare mot investeringsprojekt och du medverkar i utredningar och investeringsprojekt tillsammans med process- och utvecklingsingenjörerna på enheten.

Du ingår i en enhet med två instrumentingenjörer, tre utvecklingsingenjörer och två processingenjörer. Enheten är en del av produktionsavdelningen. Du rapporterar till Käppalaförbundets process- och utvecklingschef och har din placering i Gåshaga, på Lidingö, där samtliga anställda på förbundet arbetar. 

Tjänsten är på heltid och börjar med en provanställning i 6 månader som sedan kan övergå till en tillsvidareanställning.

Din profil 

Vi söker dig som har relevant utbildning inom miljö, kemi, processteknik eller annan utbildning i kombination med relevant yrkeserfarenhet.

Vi ser gärna att du har något års erfarenhet från processindustri, kommunalt avloppsreningsverk eller liknande anläggning där du arbetat driftnära som instrument- eller drifttekniker eller motsvarande. Det är meriterande om du har kunskaper inom avloppsrening och processinstrument eller jobbat med felsökning.

Du tycker att det är roligt med miljöarbete. Du vill jobba med reningsprocessen och du är inte rädd för att arbeta driftnära. Du vill lära dig mer om reningsverk och fördjupa dina kunskaper om instrument och process. Som person är du vetgirig, lättlärd och inte rädd för att ta tag i frågor som uppstår.

Vi tycker att det är viktigt att  du är kommunikativ, ordningsam och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. För att lyckas behöver du ha en vilja och förmåga att samarbeta både internt och externt.

Att arbeta på Käppalaförbundet

Käppalaförbundet erbjuder dig en arbetsplats att vara stolt över, som gör en verklig insats för miljön varje dag. Vi har fokus på hållbara lösningar och miljömedvetenhet och arbetar aktivt i olika samarbetsprojekt för att utveckla teknik och miljö. På Käppalaförbundet har vi ett ledarskap där vi tror på frihet under ansvar. Vi vill att våra anställda ska ha balans i livet och erbjuder därför flextid liksom friskvårdstimme, friskvårdsbidrag och tillgång till vårt eget gym. Vi har även en aktiv personalförening som ordnar aktiviteter för de anställda.

Ansökan och mer information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Jonas Grundestam, chef för process- och utvecklingsenheten, via växeln 08-766 67 00.

Välkommen med din ansökan, som du skickar till rekrytering@kappala.se, senast den 31 mars. Intervjuer kommer att ske löpande.

Facklig representant är Tomas Pettersson som nås via 08-766 67 00.

Om Käppalaförbundet

Käppalaförbundet renar avloppsvatten från mer än en halv miljon människor i elva medlemskommuner norr och öster om Stockholm. Reningen sker på ett mycket effektivt sätt i Käppalaverket, Sveriges tredje största avloppsreningsverk. Käppalaverket är också en resursutvinningsanläggning som tar tillvara och återför den näring och energi som finns i avloppsvattnet till samhällets kretslopp. Vår verksamhet är certifierad enligt ISO 14001. Vi är cirka 70 anställda i en organisation med hög trivsel, låg personalomsättning och låg sjukfrånvaro. Käppalaverket ligger i Gåshaga på Lidingö.

 

Skärgård

Utökad verksamhet i Käppalaförbundet

Avloppstips

Ta del av alla våra tips och bidra till en bättre miljö.
Avloppstips
Skärgård

Anslagstavla - kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll

Här hittar du kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll från Käppalaförbundets förbundsfullmäktige, styrelse och valberedning.
Anslagstavla - kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll

Följ Käppalaförbundet i sociala medier