Projektingenjör till Käppalaförbundet

Käppalaförbundet driver ett av Sveriges största avloppsreningsverk och just nu pågår många spännande projekt hos oss. Projekten omfattar ett flertal teknikområden där vår projektavdelning leder anläggnings-, maskin- eller processrelaterade projekt inom reningsverket och i yttre anläggningar. Vi driver också projekt som syftar till att uppnå ökad resursutvinning genom produktion av slam, biogas och värme.

Vår projektavdelning behöver nu förstärkas med ytterligare en projektingenjör som får en viktig stödjande och samordnande roll på avdelningen och som på sikt kan växa in i en projektledarroll.

Dina arbetsuppgifter

Din huvudsakliga uppgift kommer att vara att samordna Käppalaförbundets arbete med tekniska anvisningar i de olika tekniska discipliner som ingår i projekten och leda arbetet med att skapa enhetliga och kvalitativa anvisningar för respektive teknikområde. Arbetet innebär täta kontakter med såväl projektledare, produktionsavdelning som externa konsulter.

Vidare kommer du tillsammans med den nuvarande projektingenjören att delta i det arbete som pågår med att implementera nya projektledningsverktyg och i vidareutvecklingen av vår projektmodell för att säkra effektivare projektstyrning och projektgenomförande.

Du kommer även att stödja projektledarna i dokumenthanteringen så att den sker på rätt sätt.

Din profil

Vi söker dig som har en civilingenjörsexamen med inriktning mot vatten och/eller miljöteknik. Du har nyss tagit din examen eller så har du hunnit arbeta ett par år inom området efter din examen.

För att lyckas i rollen behöver du ha goda IT-kunskaper, goda kunskaper i Officepaketet och en mycket god förmåga att kunna omsätta teknisk kunskap till tydlig och lättförstådd skriftlig information på svenska. Det är en fördel om du har arbetat i Projectplace eller andra projektrelaterade system.

Som person är du kommunikativ, samarbetsinriktad och utåtriktad. Du har lätt för att arbeta metodiskt och kan på ett strukturerat och självständigt sätt driva saker framåt och i mål.

Det här är rätt arbete för dig som har ett miljö- och teknikintresse och vill utvecklas och växa i en VA-organisation med komplex verksamhet som skapar värde för samhället genom hållbara kretslopp. Vi erbjuder ett intressant och omväxlande arbete i ett kommunalförbund som ligger i teknikens framkant och som arbetar aktivt i olika samarbetsprojekt för att utveckla teknik och miljö.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan och mer information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa till vår konsult på ProAstri, Karolina Öberg, på telefon 070-745 67 66.

Facklig representant är Tomas Pettersson som nås via Käppalaförbundets växel 08-766 67 00.

Välkommen med din ansökan, som du lämnar på www.proastri.se under ”Aktuella uppdrag”, senast den 24 mars 2019. Intervjuer kommer att ske löpande.

Om Käppalaförbundet

Käppalaförbundet renar avloppsvatten från mer än en halv miljon människor i elva medlemskommuner norr och öster om Stockholm. Reningen sker på ett mycket effektivt sätt i Käppalaverket, Sveriges tredje största avloppsreningsverk. Käppalaverket är också en resursutvinningsanläggning som tar tillvara och återför den näring och energi som finns i avloppsvattnet till samhällets kretslopp. Vår verksamhet är certifierad enligt ISO 14001. Vi är cirka 70 anställda i en organisation med hög trivsel, låg personalomsättning och låg sjukfrånvaro. Käppalaverket ligger i Gåshaga på Lidingö. Mer information om Käppalaförbundet finns på www.kappala.se.

Skärgård

Utökad verksamhet i Käppalaförbundet

Avloppstips

Ta del av alla våra tips och bidra till en bättre miljö.
Avloppstips
Skärgård

Anslagstavla - kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll

Här hittar du kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll från Käppalaförbundets förbundsfullmäktige, styrelse och valberedning.
Anslagstavla - kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll

Följ Käppalaförbundet i sociala medier