Kemist till Käppalaförbundet

Till vårt härliga gäng på Käppalaförbundets egna laboratorium, söker vi nu en kemist för en tillsvidareanställning. Vi erbjuder dig ett arbete i en organisation som präglas av miljöfokus, hög trivsel och teknik i framkant.

På Käppalaverkets laboratorium kommer du att arbeta tillsammans med sex andra kemister och en laboratoriechef. Det är en härlig grupp och om du gillar att arbeta tillsammans med andra kommer du att trivas hos oss. Laboratoriet har ett nära samarbete med produktionsavdelningen och utför för deras räkning provtagningar av vatten/slam, analyser för utsläppskontroll och daglig processtyrning. Käppalaförbundet står inför en spännande tid med många utvecklingsprojekt i fokus och stundvis kommer det därför att vara högre belastning även på laboratoriet. För att trivas tror vi att du är strukturerad, kan prioritera bland dina arbetsuppgifter och har ett prestigelöst och flexibelt förhållningssätt. Laboratoriet är ackrediterat enligt ISO 17025.

Ditt uppdrag innebär

 • Medverka i det dagliga laboratoriearbetet och vid utredningar och projekt enligt givna riktlinjer.
 • Utföra provtagningar och analyser enligt kvalitetsledningssystemet och fastställd driftkontrollplan och sedan registrera och kommunicera resultat.
 • Medverka till att instrument och laboratorieutrustning sköts enligt plan.
 • Upprätta dokumentation/rutinbeskrivningar för laboratoriespecifika områden.
 • Delta i Käppalaförbundet målstyrningsarbete.
 • Tillsammans med den övriga gruppen ansvara för utveckling och validering av nya metoder/instrument och för inköp av förbrukningsinventarier, reservdelar mm inom Käppalaförbundet angivna budgetramar

Din profil

 • Utbildad högskoleingenjör, BMA eller liknande
 • Erfarenhet av att arbeta på laboratorium
 • Datakunskaper: Office-paket
 • Språkkunskaper: Svenska, engelska
 • God samarbetsförmåga

Meriterande

 • Högskoleingenjör med inriktning kemiteknik
 • Erfarenhet av att arbeta i LIMS systemet
 • Arbetat med analyserna COD, BOD, P, N, TS, SS

Att arbeta på Käppalaförbundet

Käppalaförbundet erbjuder dig en arbetsplats att vara stolt över, som gör en verklig insats för miljön varje dag. Vi har fokus på hållbara lösningar och miljömedvetenhet och arbetar aktivt i olika samarbetsprojekt för att utveckla teknik och miljö. På Käppalaförbundet har vi ett ledarskap där vi tror på frihet under ansvar. Vi vill att våra anställda ska ha balans i livet och erbjuder därför flextid, friskvårdstimme, friskvårdsbidrag och tillgång till vårt eget gym. Vi har även en aktiv personalförening som bland annat anordnar festliga tillställningar, idrottsevenemang och resor.

Ansökan och mer information

Anställningen gäller tillsvidare, vi tillämpar provanställning, med tillträde från 1 februari eller efter överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Dervisa Karat, laboratoriechef, via växeln 08-766 67 00.

Facklig representant är Tomas Pettersson som nås via Käppalaförbundets växel 08-766 67 00.

Välkommen med din ansökan, som du skickar till rekrytering@kappala.se senast den 6 december 2019. Intervjuer kommer att ske löpande.

Om Käppalaförbundet

Käppalaförbundet renar avloppsvatten från mer än en halv miljon människor i elva medlemskommuner norr och öster om Stockholm. Reningen sker på ett mycket effektivt sätt i Käppalaverket, Sveriges tredje största avloppsreningsverk. Käppalaverket är också en resursutvinningsanläggning som tar tillvara och återför den näring och energi som finns i avloppsvattnet till samhällets kretslopp. Vår verksamhet är certifierad enligt ISO 14001. Vi är cirka 70 anställda i en organisation med hög trivsel, låg personalomsättning och låg sjukfrånvaro. Käppalaverket ligger i Gåshaga på Lidingö. Mer information om Käppalaförbundet finns på www.kappala.se.

Skärgård

Utökad verksamhet i Käppalaförbundet

Avloppstips

Ta del av alla våra tips och bidra till en bättre miljö.
Avloppstips
Skärgård

Anslagstavla - kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll

Här hittar du kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll från Käppalaförbundets förbundsfullmäktige, styrelse och valberedning.
Anslagstavla - kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll

Följ Käppalaförbundet i sociala medier