Käppalaförbundet söker utvecklingsingenjör

Vill du arbeta med ansvar för utveckling och utvärdering av nya processtekniker för att öka kapaciteten i reningsprocessens olika steg och möta nya skarpare reningskrav? Vi förstärker nu vår process- och utvecklingsenhet och söker dig som är ingenjör med utvecklingserfarenhet från processindustrin. Du kommer till en organisation som präglas av miljöfokus, hög trivsel och teknik i framkant.

OBS! Tjänsten är tillsatt

Käppalaförbundets nya verksamhetstillstånd innebär bland annat skärpa utsläppsvillkor för fosfor, kväve och organiskt material. Detta ställer höga krav på att inom kommande år utveckla en effektivare reningsprocess och förbundet står inför omfattande investeringar och ombyggnationer i Käppalaverket. Utvecklingsingenjören är central i detta arbete och kommer att ansvara för att verksamheten väljer rätt tekniker ur ett bredare perspektiv. Förbundet tillämpar en holistisk syn på reningsverkets funktioner där anläggningen ses både som ett avloppsreningsverk och som en resursutvinningsanläggning. Rollen är nyinrättad och innebär att du får ett stort eget ansvar och möjlighet att påverka framtida inriktning för Käppalaverkets reningsprocesser.

Dina arbetsuppgifter

Som utvecklingsingenjör leder och driver du utvecklingsprojekt och genomför försöks- och processutredningar av Käppalaverkets reningsprocesser. Tyngdpunkten i arbetet ligger på att planera, utveckla och utvärdera såväl befintliga som framtida reningstekniker. Du följer upp och analyserar processer och skriver utvärderingsrapporter. Projekt- och utvecklingsarbetet sker i samarbete med både interna och externa intressenter och du har en aktiv roll att kommunicera resultat såväl internt som på konferenser. Du följer ny teknik och utveckling och har nära kontakt med lärosäten och forskningsinstitut. Internt deltar du vid framtagande av budget och verksamhetsplan och övrigt målstyrningsarbete.

Du ingår i en enhet med tre utvecklingsingenjörer och två processingenjörer och rapporterar till process- och utvecklingschefen. Arbetsplatsen är belägen i Gåshaga, på Lidingö. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Din profil

Vi söker dig som är civilingenjör, med inriktning kemi, bioteknik, process- eller miljöteknik, alternativt har annan utbildning i kombination med relevant yrkeserfarenhet.

Du har flerårig erfarenhet av processinriktat utvecklingsarbete från processindustri, VA-verk eller liknande anläggning. Du kommer att driva utredningar självständigt med stöd av process- och utvecklingsenheten och övrig personal och du behöver därför ha relevant erfarenhet av utredning och/eller forskning. Det är också viktigt att du har ett praktiskt/tekniskt intresse och vill omsätta teoretisk processutveckling till funktionella lösningar i samarbete med övrig personal. Det är meriterande om du har kunskaper inom modellering eller fördjupade kunskaper om rötning av slam.

Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Du har goda datakunskaper.

Det här är rätt arbete för dig som har en god analytisk förmåga, är lösningsorienterad och strukturerad i ditt arbetssätt. För att lyckas behöver du ha en vilja och förmåga att kommunicera, utbyta erfarenheter och samarbeta både internt och externt. Du bör också vara en person med stort intresse för teknik och miljö. Här får du möjlighet att påverka och göra skillnad.

Att arbeta på Käppalaförbundet

Käppalaförbundet erbjuder dig en arbetsplats att vara stolt över, som gör en verklig insats för miljön varje dag. Vi har fokus på hållbara lösningar och miljömedvetenhet och arbetar aktivt i olika samarbetsprojekt för att utveckla teknik och miljö. På Käppalaförbundet har vi ett ledarskap där vi tror på frihet under ansvar. Vi vill att våra anställda ska ha balans i livet och erbjuder därför flextid, friskvårdstimme, friskvårdsbidrag och tillgång till vårt eget gym. Vi har även en aktiv personalförening som bland annat anordnar festliga tillställningar, idrottsevenemang och resor.

Ansökan och mer information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa till vår konsult på ProAstri, Karolina Öberg, på telefon 070-745 67 66. Facklig representant är Tomas Pettersson som nås via Käppalaförbundets växel 08-766 67 00.

Välkommen med din ansökan, som du lämnar på www.proastri.se under ”Aktuella uppdrag”, senast den 18 oktober 2019. Intervjuer kommer att ske löpande.

Om Käppalaförbundet

Käppalaförbundet renar avloppsvatten från mer än en halv miljon människor i elva medlemskommuner norr och öster om Stockholm. Reningen sker på ett mycket effektivt sätt i Käppalaverket, Sveriges tredje största avloppsreningsverk. Käppalaverket är också en resursutvinningsanläggning som tar tillvara och återför den näring och energi som finns i avloppsvattnet till samhällets kretslopp. Vår verksamhet är certifierad enligt ISO 14001. Vi är cirka 70 anställda i en organisation med hög trivsel, låg personalomsättning och låg sjukfrånvaro. Käppalaverket ligger i Gåshaga på Lidingö. Mer information om Käppalaförbundet finns på www.kappala.se.

Skärgård

Utökad verksamhet i Käppalaförbundet

Avloppstips

Ta del av alla våra tips och bidra till en bättre miljö.
Avloppstips
Skärgård

Anslagstavla - kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll

Här hittar du kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll från Käppalaförbundets förbundsfullmäktige, styrelse och valberedning.
Anslagstavla - kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll

Följ Käppalaförbundet i sociala medier