Käppalaförbundet söker processingenjör

Vi söker nu en processingenjör till ett av Sveriges största och modernaste avloppsreningsverk. Du kommer att ingå i ett kunnigt och engagerat team med processingenjörer och utvecklingsingenjörer som tillsammans arbetar med att styra, följa upp och utveckla Käppalaverkets reningsprocesser. Vi erbjuder dig ett arbete i en organisation som präglas av miljöfokus, hög trivsel och teknik i framkant.

OBS! Tjänsten är tillsatt 

Käppalaförbundets nya verksamhetstillstånd innebär bland annat skärpa utsläppsvillkor för fosfor, kväve och organiskt material. Detta ställer höga krav på en effektivare reningsprocess och Käppalaförbundet står inför omfattande investeringar och ombyggnationer i Käppalaverket. Du blir en av två processingenjörer som tillsammans ska möta den spännande utmaningen att under föränderliga förutsättningar driva en optimal reningsprocess.

Dina arbetsuppgifter

Som processingenjör arbetar du driftnära med att löpande följa upp och analysera Käppalaverkets reningsprocesser. I samarbete med driftingenjörer medverkar du till att styra och optimera processerna så att våra externa och interna mål uppfylls. Du driver och medverkar i utredningar och projekt tillsammans med utvecklingsingenjörerna på enheten. En viktig del i arbetet är att analysera, rapportera och följa upp nyckeltal och reningsresultat. Som processingenjör deltar du även på konferenser och mässor samt medverkar i olika samarbetsforum i branschen. Du är också en viktig del i enhetens målstyrningsarbete och deltar aktivt med förbättringar till verksamheten.

Du ingår i en enhet med tre utvecklingsingenjörer och två processingenjörer och rapporterar till process- och utvecklingschefen. Arbetsplatsen är belägen i Gåshaga, på Lidingö. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, provanställning kan komma att tillämpas.

Din profil

Vi söker dig som har högskole- eller civilingenjörsexamen inom processteknik, kemiteknik, miljö- och vattenteknik eller annan utbildning i kombination med relevant yrkeserfarenhet.

Vi ser gärna att du har något års erfarenhet från processindustri, kommunalt avloppsreningsverk eller liknande anläggning där du har arbetat driftnära som processingenjör eller motsvarande. Det är meriterande om du har kunskaper inom styr- och reglerteknik eller har drifterfarenhet av rötning av slam. Du är road av och duktig på att räkna, analysera och rapportera och samtidigt intresserad av att arbeta nära den dagliga driften och lära dig processerna på anläggningen. Som person är du vetgirig, lättlärd och inte rädd för att ta tag i frågor som uppstår.

Det är väsentligt att du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska och vill presentera och representera Käppalaförbundet i externa sammanhang. För att lyckas behöver du ha en vilja och förmåga att samarbeta både internt och externt.

Att arbeta på Käppalaförbundet

Käppalaförbundet erbjuder dig en arbetsplats att vara stolt över, som gör en verklig insats för miljön varje dag. Vi har fokus på hållbara lösningar och miljömedvetenhet och arbetar aktivt i olika samarbetsprojekt för att utveckla teknik och miljö. På Käppalaförbundet har vi ett ledarskap där vi tror på frihet under ansvar. Vi vill att våra anställda ska ha balans i livet och erbjuder därför flextid, friskvårdstimme, friskvårdsbidrag och tillgång till vårt eget gym. Vi har även en aktiv personalförening som bland annat anordnar festliga tillställningar, idrottsevenemang och resor.

Ansökan och mer information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa till vår konsult på ProAstri, Karolina Öberg, på telefon 070-745 67 66. Facklig representant är Tomas Pettersson som nås via Käppalaförbundets växel 08-766 67 00.

Välkommen med din ansökan, som du lämnar på www.proastri.se under ”Aktuella uppdrag”, senast den 18 oktober 2019. Intervjuer kommer att ske löpande.

Om Käppalaförbundet

Käppalaförbundet renar avloppsvatten från mer än en halv miljon människor i elva medlemskommuner norr och öster om Stockholm. Reningen sker på ett mycket effektivt sätt i Käppalaverket, Sveriges tredje största avloppsreningsverk. Käppalaverket är också en resursutvinningsanläggning som tar tillvara och återför den näring och energi som finns i avloppsvattnet till samhällets kretslopp. Vår verksamhet är certifierad enligt ISO 14001. Vi är cirka 70 anställda i en organisation med hög trivsel, låg personalomsättning och låg sjukfrånvaro. Käppalaverket ligger i Gåshaga på Lidingö. Mer information om Käppalaförbundet finns på www.kappala.se.

Skärgård

Utökad verksamhet i Käppalaförbundet

Avloppstips

Ta del av alla våra tips och bidra till en bättre miljö.
Avloppstips
Skärgård

Anslagstavla - kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll

Här hittar du kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll från Käppalaförbundets förbundsfullmäktige, styrelse och valberedning.
Anslagstavla - kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll

Följ Käppalaförbundet i sociala medier