Chef för teknisk dokumentation på Käppalaförbundet

Vill du vara med oss på vår resa att utveckla Käppalaförbundets tekniska anläggningsinformation? I en nyinrättad chefsroll får du ansvar för att etablera och utveckla Käppalaförbundets enhet för teknisk dokumentation. Vi erbjuder dig ett arbete i en organisation som präglas av miljöfokus, hög trivsel och teknik i framkant.

Käppalaförbundet står inför omfattande investeringar och ombyggnationer i Käppalaverket de närmaste åren, bland annat som en följd av ett nytt verksamhetstillstånd som innebär att förbundet förändrar reningsprocessen i den befintliga anläggningen.

Den intensiva utvecklingsfasen ställer stora krav på att förbundets tekniska kravhantering är effektiv och att anläggningsdokumentationen är tillgänglig och riktig. Vår målsättning är att den tekniska dokumentationshanteringen ska bidra till säker drift, till relevanta och korrekta underlag i våra investeringsprojekt och till standardiserade och kvalitetssäkrade arbetssätt. Käppalaförbundet inrättar nu en ny roll som chef för teknisk dokumentation med ansvar för att övergripande samordna och utveckla den tekniska dokumenthanteringen inom verksamheten.

Ditt uppdrag innebär:

  • Ansvar för att etablera och bygga upp enheten för teknisk dokumentation med budget- och personalansvar. Därutöver arbetsledning och kravställning av konsulter.
  • Övergripande ansvar för att leda och utveckla arbetet med Käppalaförbundets tekniska anläggningsdokumentation.
  • Ansvar för att driva ett kontinuerligt utvecklings- och förändringsarbete som leder till effektiva rutiner och processer, tydliga flöden och standardiserade och enhetliga arbetssätt.
  • Systemägarskap för Käppalaförbundets underhållssystem IDUS och dokumenthanteringssystem Contexture C4.
  • Ansvar för förbundets arkiv med anläggningsdokumentation, anläggningsregister, CE-dokumentation med mera.
  • Ett nära samarbete och stöd till produktionsavdelning och projektavdelning i dokument- och systemrelaterade frågor.

Du ingår i produktionsavdelningens ledningsgrupp och rapporterar till produktionschefen.

Din arbetsplats är i Gåshaga, på Lidingö, där Käppalaverket och förbundets samtliga medarbetare har sin placering. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, provanställning kan komma att tillämpas.

Din profil

Vi söker dig som har relevant teknisk högskole- eller civilingenjörsexamen alternativt gedigen erfarenhet från en liknande roll. Du behöver ha goda kunskaper och flerårig erfarenhet av teknisk anläggningsdokumentation och gärna ha erfarenhet av underhållssystem. Du har din bakgrund från processindustrier som till exempel VA, kraft/värme, olja, läkemedel eller från konsultverksamhet.

Du har ledarerfarenhet och vi ser det som meriterande om du har tidigare chefserfarenhet. Du bör ha en bred teknisk förståelse med insikter i tekniskt underhållsarbete.

Som person är du handlingskraftig med god förmåga att självständigt och proaktivt driva frågor framåt. Du har mycket god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift och kan på ett pedagogiskt sätt få fram och förankra ditt budskap. Du har intresse och förmåga att samarbeta och få med dig andra för att tillsammans arbeta mot uppsatt mål. Helhetssyn och analytisk förmåga krävs i rollen för att kunna identifiera verksamhetsbehov och sätta dig in i olika perspektiv liksom god förmåga att strukturera, prioritera och följa upp.

Att arbeta på Käppalaförbundet

Käppalaförbundet erbjuder dig en arbetsplats att vara stolt över, som gör en verklig insats för miljön varje dag. Vi har fokus på hållbara lösningar och miljömedvetenhet och arbetar aktivt i olika samarbetsprojekt för att utveckla teknik och miljö. På Käppalaförbundet har vi ett ledarskap där vi tror på frihet under ansvar. Vi vill att våra anställda ska ha balans i livet och erbjuder därför flextid, friskvårdstimme, friskvårdsbidrag och tillgång till vårt eget gym. Vi har även en aktiv personalförening som bland annat anordnar festliga tillställningar, idrottsevenemang och resor.

Ansökan och mer information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa till vår konsult på ProAstri, Karolina Öberg, på telefon 070-745 67 66.

Facklig representant är Tomas Pettersson som nås via Käppalaförbundets växel 08-766 67 00.

Välkommen med din ansökan, som du lämnar på www.proastri.se under ”Aktuella uppdrag”, senast den 10 november 2019. Intervjuer kommer att ske löpande.

Om Käppalaförbundet

Käppalaförbundet renar avloppsvatten från mer än en halv miljon människor i elva medlemskommuner norr och öster om Stockholm. Reningen sker på ett mycket effektivt sätt i Käppalaverket, Sveriges tredje största avloppsreningsverk. Käppalaverket är också en resursutvinningsanläggning som tar tillvara och återför den näring och energi som finns i avloppsvattnet till samhällets kretslopp. Vår verksamhet är certifierad enligt ISO 14001. Vi är cirka 70 anställda i en organisation med hög trivsel, låg personalomsättning och låg sjukfrånvaro. Käppalaverket ligger i Gåshaga på Lidingö. Mer information om Käppalaförbundet finns på www.kappala.se.

Skärgård

Utökad verksamhet i Käppalaförbundet

Avloppstips

Ta del av alla våra tips och bidra till en bättre miljö.
Avloppstips
Skärgård

Anslagstavla - kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll

Här hittar du kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll från Käppalaförbundets förbundsfullmäktige, styrelse och valberedning.
Anslagstavla - kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll

Följ Käppalaförbundet i sociala medier