Angående badförbud vid Käppalabadet

Sedan i tisdags, 30 juli, avråder Lidingö stad från att bada vid Käppalabadet på Lidingö. Det finns inget som tyder på att Käppalaförbundets verksamhet har orsakat detta.

Uppdatering 5 augusti: Under fredagen den 2 augusti valde Lidingö stad att häva avrådan från bad, då inget i de inkomna provsvaren visade några bakterievärden som innebär fara för badare. Mer information finns på Lidingö stads webbplats.

I början av veckan fick flera personer som badat vid Käppalabadet uppsöka sjukvård på grund av utslag. Som en försiktighetsåtgärd valde Lidingö stad att avråda från bad på den aktuella badplatsen, skriver kommunen på sin hemsida.

Det finns ingenting som tyder på att Käppalaförbundets verksamhet har något med badförbudet att göra. Käppalaverket har inte haft några driftstörningar som kan ha påverkat badvattenkvaliteten och släpper ut det renade vattnet på 40 meters djup, där det snabbt späds ut av strömmarna för minsta möjliga påverkan på människor och miljö.

Den mest troliga orsaken är, enligt Lidingö stad, algblomning och så kallad toxinbildning.

Det är Lidingö Stad som ansvarar för att kontrollera badvattenkvaliteten i kommunen. Har du frågor om den aktuella händelsen eller önskar mer information, kontakta Lidingö stad.

Skärgård

Utökad verksamhet i Käppalaförbundet

Avloppstips

Ta del av alla våra tips och bidra till en bättre miljö.
Avloppstips
Skärgård

Anslagstavla - kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll

Här hittar du kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll från Käppalaförbundets förbundsfullmäktige, styrelse och valberedning.
Anslagstavla - kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll

Följ Käppalaförbundet i sociala medier