Senior och junior projektledare till Käppalaförbundet

Vill du arbeta med helhetsansvar för samhällsviktiga investeringsprojekt i en organisation som präglas av miljöfokus, hög trivsel och teknik i framkant? Till vår växande projektavdelning söker vi nu två nya projektledare - dels dig som är en erfaren projektledare och kan leda och styra komplexa tekniska projekt och dels dig som vill utvecklas i en projektledarroll.

Käppalaförbundet driver ett av Sveriges största avloppsreningsverk och just nu pågår många spännande projekt hos oss för att öka vår kapacitet och för att möta nya, skarpare reningskrav. Projekten är olika stora och omfattar olika teknikområden där våra projektledare leder anläggnings-, maskin- eller processrelaterade projekt inom reningsverket och i våra yttre anläggningar. Vår projektavdelning består idag av sju medarbetare och behöver nu förstärkas med ytterligare två projektledare.

Arbetsuppgifter

Som projektledare ansvarar du för att driva investeringsprojekt från initieringsfasen vidare till utredning, förstudie, systemhandling, projektering, upphandling, genomförande, idrifttagning och uppföljning. Projektledaren ansvarar för att projekten genomförs inom bestämda tids-, kvalitets- och kostnadsramar och har både tekniskt och ekonomiskt ansvar.

I arbetsuppgifterna ingår att planera och organisera projekten, att upphandla och vara kravställare gentemot externa parter, både tekniska konsulter och entreprenörer som du leder och följer upp.  

Arbetet innebär ett nära samarbete med både interna och externa intressenter. Det förutsätter att du aktivt involverar dig i projektets olika faser, i möten med entreprenörer, konsulter, med interna beställare och anslutna kommuner och i de tekniska lösningarna.

Din profil

Vi söker dig som har flerårig projektledarerfarenhet och som självständigt kan leda och styra komplexa tekniska projekt. Du bör ha en ingenjörsutbildning på minst högskolenivå, gärna med inriktning VA-teknik, maskinteknik eller processteknik och har erfarenhet som projektledare från VA-branschen, bygg/anläggnings- eller energibranschen. Vi söker även dig som har några års erfarenhet från VA-branschen som konsult eller beställare, har viss projektledarerfarenhet och nu vill gå mot en mer senior projektledarroll. Kunskaper om entreprenadjuridik, erfarenhet av upphandling enligt LOU och projektledarutbildning är meriterande. Vi tycker också att det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i svenska i tal och skrift.

Det här är rätt arbete för dig som är teknikintresserad och gillar att involveras i projektens tidiga faser. Du har god förmåga att planera och strukturera projekten och ditt eget arbete. Du är också en tydlig och kommunikativ person som tycker om och har god förmåga att samarbeta både internt och externt. Du vill arbeta i en organisation som har fokus på hållbara lösningar i projekten, miljömedvetenhet och som arbetar aktivt i olika samarbetsprojekt för att utveckla teknik och miljö.

Tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid.

Ansökan och mer information

Vill du veta mer om tjänsterna är du välkommen att ringa till vår konsult på ProAstri, Karolina Öberg, på telefon 070-745 67 66.

Facklig representant är Tomas Pettersson som nås via Käppalaförbundets växel 08-766 67 00.

Välkommen med din ansökan, som du lämnar på www.proastri.se under ”Aktuella uppdrag”, senast den 21 september. Intervjuer kommer att ske löpande.

Om Käppalaförbundet

Käppalaförbundet renar avloppsvatten från ungefär 650 000 människor i elva medlemskommuner norr och öster om Stockholm. Reningen sker på ett mycket effektivt sätt i Käppalaverket, Sveriges tredje största avloppsreningsverk. Käppalaverket är också en resursutvinningsanläggning som tar tillvara och återför den näring och energi som finns i avloppsvattnet till samhällets kretslopp. Vår verksamhet är certifierad enligt ISO 14001. Vi är cirka 65 anställda i en organisation med hög trivsel, låg personalomsättning och låg sjukfrånvaro. Käppalaverket ligger i Gåshaga på Lidingö. Mer information om Käppalaförbundet finns på www.kappala.se 

Logotyp Käppalaverket 50 år

Käppalaverket 50 år

I år är det 50 år sedan Käppalaverket togs i drift för första gången. Det uppmärksammar vi med en faktaserie om verket. Häng med och lär dig mer om ett av Sveriges största avloppsreningsverk.
Käppalaverket 50 år

Avloppstips

Ta del av alla våra tips och bidra till en bättre miljö.
Avloppstips
Skärgård

Anslagstavla - kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll

Här hittar du kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll från Käppalaförbundets förbundsfullmäktige, styrelse och valberedning.
Anslagstavla - kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll

Följ Käppalaförbundet i sociala medier