Käppalaförbundet söker projektkommunikatör

Käppalaförbundet äger och driver ett av Sveriges största avloppsreningsverk, Käppalaverket på Lidingö, med tillhörande tunnelsystem. Vi är just nu inne i en intensiv investeringsperiod då vi både bygger nytt, renoverar och underhåller våra anläggningar. Det finns ett stort behov av kommunikation kring de projekt som pågår och som kommer att startas. Vår projektkommunikatör går snart på föräldraledighet och vi söker därför nu en vikarie som kommer att ha som huvuduppgift att ansvara för vår projektkommunikation.

Dina arbetsuppgifter

Din huvuduppgift kommer att vara kommunikationsarbete riktat till både externa och interna målgrupper gällande förbundets pågående och kommande investeringsprojekt.

Du kommer att föreslå och genomföra både strategiska och operativa kommunikationsinsatser av varierande slag. Det kan till exempel röra sig om att:

  • Arbeta enligt befintliga kommunikationsplaner för pågående projekt och arbeta fram planer för kommande projekt.
  • Skriva målgruppsanpassade texter till olika kanaler, granska faktaunderlag och utskick samt ta fram informationsmaterial i samarbete med kommunikationskonsulter.
  • Vara kontaktperson från kommunikationsavdelningens sida gentemot projektavdelningens projektledare samt externa samarbetspartners samt delta i möten med projektledare, projektgrupper etc.
  • Organisera och representera Käppalaförbundet på möten med allmänhet och andra grupper.
  • Planera, genomföra och delta i projektrelaterade ”events”.
  • Samordna presskontakter och själv både ha och ta egna kontakter med media i projektrelaterade sammanhang.
  • Ansvara för att hantera projektrelaterade klagomål från allmänheten enligt framtagen rutin.

Förutom projektkommunikation kommer du också att ansvara för vårt intranät och vår synlighet i sociala medier (Facebook) samt delta i övrigt förekommande arbete på kommunikationsavdelningen. Ev. kommer du vara backup och genomföra studiebesök när vår kommunikatör med ansvar för studiebesök inte kan.

Kommunikationsavdelningen består av tre personer och du kommer att rapportera till kommunikationschefen. Vi arbetar både strategiskt och operativt, med extern och intern kommunikation, med projekt och löpande arbete och med såväl små som stora kommunikationsprojekt.

Tjänsten är placerad på Käppalaförbundets kontor på Lidingö, Gåshaga.

Din profil

Vi söker dig som har en utbildning på högskole-/universitetsnivå inom kommunikation/information, journalistik eller motsvarande samt minst tre års erfarenhet av kommunikationsarbete.

Du har mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Du har erfarenhet av att skriva målgruppsanpassade texter, att anpassa budskap till olika typer av målgrupper och att göra tekniska frågor begripliga för icke-tekniker. Du har god datorvana och kan hantera Officepaketet och det är meriterande om du har erfarenhet av webbpubliceringsverktyget EPiServer och sociala medier. Körkort är ett krav. Som person är du kommunikativ och lyhörd. Du är samarbetsinriktad och har lätt för att skapa och upprätthålla goda relationer. Du tar ansvar, är självgående och strukturerad och levererar resultat av hög kvalitet. Du har gott omdöme och inger förtroende. Du känner dig bekväm med att prata inför olika typer av grupper. Du tycker om att arbeta både strategiskt och operativt och med både stora och små uppgifter. Du är intresserad av miljöfrågor och teknik.

Ansökan och mer information

Tjänsten är ett föräldravikariat på cirka 10 månader. Tillträde i början av mars 2018.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta vår konsult på Hammer & Hanborg, Claes Wallin, på claes.wallin@hammerhanborg.com eller 0709-81 67 12.

Facklig representant är Tomas Pettersson som du når på 08-766 67 00.

Välkommen med din ansökan, som du gör via Hammer & Hanborg. Klicka på länken för att komma till ansökan.

Ansökningar behandlas löpande. Sista ansökningsdag är söndagen den 7 januari 2018. Gör din ansökan omgående!

Om Käppalaförbundet

Käppalaförbundet renar avloppsvatten från ungefär 650 000 människor i elva medlemskommuner norr och öster om Stockholm. Reningen sker på ett mycket effektivt sätt i Käppalaverket, Sveriges tredje största avloppsreningsverk. Käppalaverket är också en resursutvinningsanläggning som tar tillvara och återför den näring och energi som finns i avloppsvattnet till samhällets kretslopp. Vår verksamhet är certifierad enligt ISO 14001. Vi är cirka 60 anställda i en organisation med hög trivsel, låg personalomsättning och låg sjukfrånvaro.

Skärgård

Utökad verksamhet i Käppalaförbundet

Avloppstips

Ta del av alla våra tips och bidra till en bättre miljö.
Avloppstips
Skärgård

Anslagstavla - kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll

Här hittar du kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll från Käppalaförbundets förbundsfullmäktige, styrelse och valberedning.
Anslagstavla - kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll

Följ Käppalaförbundet i sociala medier