Kommunikatör med ansvar för studiebesök till Käppalaförbundet

Vill du kommunicera kring en viktig miljöfråga som berör alla i samhället? Kan du förmedla kunskap på ett engagerat, pedagogiskt och intresseväckande sätt? Varje år besöker cirka 4 000 personer vårt avloppsreningsverk, Käppalaverket på Lidingö, som är Sveriges tredje största. Besökarna får lära sig mer om vår verksamhet och hur man använder avloppet på rätt sätt och bidrar till en bättre miljö. Vi söker nu en kommunikatör som kommer att ha som huvuduppgift att ansvara för vår studiebesöksverksamhet.

Din huvuduppgift kommer att vara att planera, boka, genomföra och följa upp studiebesök från i första hand skolor (huvudmålgrupp är elever på mellanstadiet), föreningar, branschkollegor etc. Förutom studiebesök kommer du också att en del av din arbetstid delta i övrigt förekommande arbete på vår kommunikationsavdelning. Det kan exempelvis innebära att skriva texter till olika kanaler, webb- och intranätpublicering, delta i arbetet med olika kommunikationsaktiviteter med mera.

Avdelningen består i dag av två personer och du kommer att rapportera till kommunikationschefen. Vi arbetar både strategiskt och operativt, med extern och intern kommunikation, med projekt och löpande arbete och med såväl små som stora kommunikationsprojekt.

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning med inriktning på kommunikation/information, pedagogik eller motsvarande. Du har några års erfarenhet av kommunikationsarbete eller pedagogiskt arbete och vi ser gärna att du har erfarenhet av att skriva målgruppsanpassade texter. Starkt meriterande är om du har dokumenterad praktisk erfarenhet av att ta hand om studiebesök, guidning och/eller att hålla presentationer. Du har mycket goda kunskaper i svenska samt goda kunskaper i engelska då en del guidningar sker på engelska. Du är intresserad av miljöfrågor. Du har god datorvana och kan hantera Officepaketet och det är meriterande om du har erfarenhet av webbpubliceringsverktyget EPiServer och sociala medier. Körkort är ett krav.

Som person är du kommunikativ och utåtriktad med stor social kompetens. Du kan anpassa budskap och förmedla kunskap till olika typer av målgrupper och åldrar på ett engagerat, pedagogiskt och intresseväckande sätt. Du känner dig bekväm med att tala inför grupper. Du tar ansvar, är strukturerad och kvalitetsmedveten och inger förtroende.

Tjänsten är ett vikariat på två år med eventuell möjlighet till förlängning.

Ansökan och mer information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa till vår konsult på ProAstri, Karolina Öberg, på telefon 070-745 67 66. Mer information om Käppalaförbundet finns på www.kappala.se

Facklig representant är Tomas Pettersson som nås via Käppalaförbundets växel 08-766 67 00.

Välkommen med din ansökan, som du lämnar via www.proastri.se

Senast den 28 maj behöver vi ha din ansökan. Intervjuer kommer att ske löpande. Skicka därför gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Om Käppalaförbundet

Käppalaförbundet renar avloppsvatten från ungefär 650 000 människor i elva medlemskommuner norr och öster om Stockholm. Reningen sker på ett mycket effektivt sätt i Käppalaverket, Sveriges tredje största avloppsreningsverk. Käppalaverket är också en resursutvinningsanläggning som tar tillvara och återför den näring och energi som finns i avloppsvattnet till samhällets kretslopp. Vår verksamhet är certifierad enligt ISO 14001. Vi är cirka 60 anställda i en organisation med hög trivsel, låg personalomsättning och låg sjukfrånvaro. Mer information om Käppalaförbundet finns på www.kappala.se.

Skärgård

Utökad verksamhet i Käppalaförbundet

Avloppstips

Ta del av alla våra tips och bidra till en bättre miljö.
Avloppstips
Skärgård

Anslagstavla - kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll

Här hittar du kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll från Käppalaförbundets förbundsfullmäktige, styrelse och valberedning.
Anslagstavla - kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll

Följ Käppalaförbundet i sociala medier