Käppalaförbundet söker processinriktad utvecklingsingenjör

Vill du arbeta med ansvar för utveckling och utvärdering av nya processtekniker för att öka kapaciteten i reningsprocessens olika steg och möta nya skarpare reningskrav? Vi förstärker nu vår processenhet och söker nu dig som är ingenjör med utvecklingserfarenhet från processindustrin. Du kommer till en organisation som präglas av miljöfokus, hög trivsel och teknik i framkant.

För att möta framtida kapacitets- och reningskrav pågår ett flertal stora investeringsprojekt inom Käppalaförbundet. En stor försöksanläggning har byggts där man under de närmaste åren kommer att testa och utvärdera olika reningstekniker baserat på LCA och LCC i fullskala. Utvecklingsingenjören är central i detta arbete och kommer ansvara för att verksamheten väljer rätt tekniker ur ett bredare perspektiv. Förbundet tillämpar en holistisk syn på reningsverkets funktioner där anläggningen ses som en resursutvinningsfabrik snarare än ett reningsverk. Rollen innebär ett stort eget ansvar och ger stora möjligheter att påverka framtida inriktning.

Dina arbetsuppgifter

Som utvecklingsingenjör leder och driver du utvecklingsprojekt och genomför försöks- och processutredningar av Käppalaverkets reningsprocesser. Tyngdpunkten i arbetet ligger på att planera, utveckla och utvärdera test av nya reningstekniker, uppföljning och analys av processer, att skriva utvärderingsrapporter och att medverka i projekt- och utvecklingsarbete med både interna och externa intressenter. Det är viktigt att du har ett praktiskt/tekniskt intresse och vill omsätta teoretisk processutveckling till funktionella lösningar i samarbete med vår övriga personal. Du ingår i processenheten som sorterar under produktionsavdelningen och rapporterar till Käppalaförbundets produktionschef med placering i Gåshaga, på Lidingö.

Din profil

Vi söker dig som är civilingenjör, med inriktning kemi-, bioteknik-, process- eller miljöteknik, alternativt har annan utbildning i kombination med relevant yrkeserfarenhet. Du har några års erfarenhet från processindustri, VA-verk eller liknande anläggningar med processinriktat utvecklingsarbete som processingenjör, utvecklingsingenjör eller motsvarande. Det är meriterande om du har kunskaper inom styr- och reglerteknik. Vi tycker att det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift och har goda datakunskaper.

Det här är rätt arbete för dig som har en god analytisk förmåga, är lösningsorienterad och strukturerad i ditt arbetssätt. För att lyckas behöver du ha en vilja och förmåga att kommunicera, utbyta erfarenheter och samarbeta både internt och externt. Som person har du ett stort intresse för teknik och miljö och av att kunna påverka och göra skillnad. Du vill arbeta i en organisation som har fokus på hållbara lösningar i projekten, miljömedvetenhet och som arbetar aktivt i olika samarbetsprojekt för att utveckla teknik och miljö. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Ansökan och mer information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa till vår konsult på ProAstri, Karolina Öberg, på telefon 070-745 67 66.

Facklig representant är Tomas Pettersson som nås via Käppalaförbundets växel 08-766 67 00.

Välkommen med din ansökan, som du lämnar på www.proastri.se under ”Aktuella uppdrag”. Intervjuer kommer att ske löpande.

Om Käppalaförbundet

Käppalaförbundet renar avloppsvatten från ungefär 650 000 människor i elva medlemskommuner norr och öster om Stockholm. Reningen sker på ett mycket effektivt sätt i Käppalaverket, Sveriges tredje största avloppsreningsverk. Käppalaverket är också en resursutvinningsanläggning som tar tillvara och återför den näring och energi som finns i avloppsvattnet till samhällets kretslopp. Vår verksamhet är certifierad enligt ISO 14001. Vi är cirka 60 anställda i en organisation med hög trivsel, låg personalomsättning och låg sjukfrånvaro. Käppalaverket ligger i Gåshaga på Lidingö. Mer information om Käppalaförbundet finns på www.kappala.se.

Skärgård

Utökad verksamhet i Käppalaförbundet

Avloppstips

Ta del av alla våra tips och bidra till en bättre miljö.
Avloppstips
Skärgård

Anslagstavla - kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll

Här hittar du kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll från Käppalaförbundets förbundsfullmäktige, styrelse och valberedning.
Anslagstavla - kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll

Följ Käppalaförbundet i sociala medier