Käppalaförbundet söker driftingenjör

Vill du arbeta som driftingenjör och styra ett av Sveriges största, modernaste och renaste avloppsreningsverk? Nu har du chansen att få bli del av ett härligt och sammansvetsat gäng som brinner för det vi gör. Käppalaförbundet är även en resursutvinningsanläggning och är nu i en expansiv fas där miljöfrågorna ligger i fokus och där personaltrivseln är hög.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

Tjänsten som driftingenjör ligger under enheten Drift och Process och är förlagd dagtid. Som driftingenjör kommer du arbeta med långsiktig styrning och optimering av Käppalaförbundets samtliga anläggningar. I ett team bestående av driftingenjörer, processingenjörer och utvecklingsingenjörer ska ni tillsammans säkerställa drift, övervakning, styrning och planering av ett av Sveriges största reningsverk och tillhörande tunnelsystem som sträcker sig ut i 11 medlemskommuner i Stockholm.

Arbetet ställer stora krav på beslutsförmåga, analytiskt tänkande och samarbetsförmåga. Du kommer arbeta nära driftchefen och vakthavande driftingenjör för att optimera driften av olika anläggningsdelar. Mindre projektarbeten kan bli aktuellt och i arbetsuppgifterna ingår upphandlingar och kravställande mot externa entreprenörer. Arbetet kräver således god kommunikativ förmåga, både skriftligt och muntligt.

Krav för tjänsten

• Högskolekompetens 120 poäng (alt. 400 YH-poäng) eller motsvarande kunskap förvärvat genom tidigare arbete.

• Utbildning eller gediget, praktiskt yrkeskunnande inom VA och processindustri

• B-körkort

Meriterande

• Kunskap inom styr- och reglerteknik

• Kunskap inom värme, ventilation eller elkraft

• Kunskap inom styrsystem

Ansökan och mer information

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillsättning under hösten 2017. Vi ser gärna kvinnliga ansökande.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa till Driftchef Tommy Söderstam, på telefon 08- 766 67 60. Mer information om Käppalaförbundet finns på www.kappala.se.

Fackliga representanter är Tomas Pettersson (Sveriges Ingenjörer) som nås på telefon 08-766 67 58 samt Eduardo Vilches Baeza (SKAF) som nås på telefon 08-766 67 09.

Välkommen med din ansökan som du skickar till rekrytering@kappala.se. Märk ansökan med ”Driftingenjör”.

Om Käppalaförbundet

Käppalaförbundet renar avloppsvatten från ungefär 650 000 människor i elva medlemskommuner norr och öster om Stockholm. Reningen sker på ett mycket effektivt sätt i Käppalaverket, Sveriges tredje största avloppsreningsverk. Käppalaverket är också en resursutvinningsanläggning som tar tillvara och återför den näring och energi som finns i avloppsvattnet till samhällets kretslopp. Vår verksamhet är certifierad enligt ISO 14001. Vi är cirka 60 anställda i en organisation med hög trivsel, låg personalomsättning och låg sjukfrånvaro. Mer information om Käppalaförbundet finns på www.kappala.se

Skärgård

Utökad verksamhet i Käppalaförbundet

Avloppstips

Ta del av alla våra tips och bidra till en bättre miljö.
Avloppstips
Skärgård

Anslagstavla - kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll

Här hittar du kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll från Käppalaförbundets förbundsfullmäktige, styrelse och valberedning.
Anslagstavla - kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll

Följ Käppalaförbundet i sociala medier