Miljö- och arbetsmiljökoordinator till Käppalaförbundet

Brinner du för miljö- och arbetsmiljöfrågor? Vill du arbeta på ett av Sveriges största avloppsreningsverk, i en organisation som präglas av miljöfokus, hög trivsel och teknik i framkant? Käppalaförbundet söker nu en driven och engagerad miljö-och arbetsmiljökoordinator.

Din roll

Som miljö- och arbetsmiljökoordinator kommer du att arbeta med att upprätthålla och ständigt förbättra förbundets arbete med ledningssystem för miljö och arbetsmiljö. Genom att implementera, utveckla och förvalta processer arbetar du för ett integrerat system som känns igen i hela organisationen.

I dina arbetsuppgifter kommer det ingå att planera, leda och utveckla förbundets process för internrevision och att ansvara för förbundets styrande dokument- och avvikelsehanteringssystem. Du kommer att ge administrativ support i det systematiska arbetsmiljöarbetet och delta i miljö- och arbetsmiljöronder kopplade till projekt. Du verkar för att organisationen i sin helhet uppfyller miljö- och arbetsmiljökraven i lagar och förordningar och är support för övriga verksamheten vid uppdatering och implementering av lagkrav, utbildningar och rutiner. I arbetet ingår också att fortbilda och engagera all personal i miljö- och arbetsmiljöarbetet och att tillsammans med miljö- och kvalitetschef planera och delta i ledningens genomgång.

Din profil

Vi söker dig som har minst 2 års dokumenterad yrkeserfarenhet inom miljö- och arbetsmiljöområdet. Du har akademisk utbildning motsvarande minst 3 års studier med inriktning mot miljö, kemi eller biologi, eller motsvarande utbildning som Käppalaförbundet bedömer som relevant för tjänsten.

Som person brinner du för miljö- och arbetsmiljöfrågor och har engagemang och drivkraft för att inspirera andra att arbeta med ständiga förbättringar inom området. Du är samarbetsinriktad och har lätt för att skapa och upprätthålla goda relationer med såväl interna som externa kontakter. Då du löpande kommer att utvärdera olika alternativ och lösningar behöver du ha en god analytisk förmåga och vara strukturerad i ditt arbete. Tjänsten innehåller en hel del myndighetskontakter och det krävs därför att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska.

Ansökan och mer information

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa till avdelningschefen för Miljö och kvalitet, Gina Svensson. Facklig representant är Tomas Pettersson. Båda nås via Käppalaförbundets växel 08-766 67 00.

Välkommen med din ansökan, som du skickar in till rekrytering@kappala.se, märk ansökan med ”Miljö-och arbetsmiljökoordinator”. Sista ansökningsdag är den 30 april 2019. Vi kommer att göra ett löpande urval, sök därför redan idag! Mer information om Käppalaförbundet finns på www.kappala.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Käppalaförbundet

Käppalaförbundet renar avloppsvatten från mer än en halv miljon människor i elva medlemskommuner norr och öster om Stockholm. Reningen sker på ett mycket effektivt sätt i Käppalaverket, Sveriges tredje största avloppsreningsverk. Käppalaverket är också en resursutvinningsanläggning som tar tillvara och återför den näring och energi som finns i avloppsvattnet till samhällets kretslopp. Vår verksamhet är certifierad enligt ISO 14001. Vi är cirka 70 anställda i en organisation med hög trivsel, låg personalomsättning och låg sjukfrånvaro. Käppalaverket ligger i Gåshaga på Lidingö. Mer information om Käppalaförbundet finns på www.kappala.se.

Logotyp Käppalaverket 50 år

Käppalaverket 50 år

I år är det 50 år sedan Käppalaverket togs i drift för första gången. Det uppmärksammar vi med en faktaserie om verket. Häng med och lär dig mer om ett av Sveriges största avloppsreningsverk.
Käppalaverket 50 år

Avloppstips

Ta del av alla våra tips och bidra till en bättre miljö.
Skärgård

Anslagstavla - kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll

Här hittar du kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll från Käppalaförbundets förbundsfullmäktige, styrelse och valberedning.
Anslagstavla - kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll

Följ Käppalaförbundet i sociala medier