Projektcontroller till Käppalaförbundet

Är du controller eller ekonom som vill arbeta i en organisation som präglas av stort miljöfokus och hög trivsel? Vi söker dig som vill ha ett självständigt, omväxlande och stimulerande jobb med stor utvecklingspotential till en nyinrättad tjänst som projektcontroller.

Käppalaförbundet står inför omfattande investeringar och ombyggnationer av Käppalaverket de närmaste åren, som en följd av utökade kapacitetskrav och ett nytt verksamhetstillstånd som innebär att förbundet förändrar reningsprocessen i den befintliga anläggningen. Den intensiva investeringsfasen ställer stora krav på förbundets ekonomiska stöd till våra projektledare och vi inrättar därför en ny roll som projektcontroller på vår avdelning för verksamhetsstöd.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

Som projektcontroller ansvarar du för uppföljningen av ekonomin i investeringar från idé till färdig anläggning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Agera stöd till projektledarna gällande ekonomin i investeringarna
  • Vara delaktig i att utveckla projektverktyget
  • Avsluta projekt i ekonomisystemet
  • Utveckla arbetet med kassaflödet i investeringarna
  • Delta i arbetet med strategiska investeringsplaner
  • Delta i budget- och prognosarbetet för investeringar
  • Utveckla anläggningsregistret
  • Följa upp investeringsbesluten

Du kommer att ingå i avdelningen för verksamhetsstöd där bland annat ekonomichef och redovisningsansvarig arbetar. Du har även ett nära samarbete med vår projektkoordinator som är ett administrativt stöd till de 9 projektledare som finns på plats i dag. I samarbete med ekonomichef innebär rollen som projektcontroller ett stort eget ansvar med stora befogenheter och har en betydande ekonomisk relevans för förbundet i stort. Eftersom tjänsten är nyinrättad finns det även en stor möjlighet att forma och utveckla den framöver.

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som har några års erfarenhet av att arbeta som projektcontroller inom bygg och anläggning, samt har en högskoleutbildning i ekonomi med inriktning mot ekonomistyrning, eller annan likvärdig utbildning som är relevant för tjänsten. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom infrastrukturområdet samt tidigare arbetat med anläggningsregistrering. Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift, är en förutsättning för tjänsten.

Personliga egenskaper

För att trivas bra i denna roll tror vi att du har en vilja och förmåga att ta ansvar för och driva dina frågor framåt. Rollen innebär många kontaktytor, därför är det bra om du tycker om att samarbeta och har förmåga att kommunicera och förklara på ett pedagogiskt sätt. Vi ser även att du har förmåga att strukturera, planera och prioritera ditt arbete på ett självständigt sätt.

Att arbeta på Käppalaförbundet

Käppalaförbundet erbjuder dig en arbetsplats att vara stolt över, som gör en verklig insats för miljön varje dag. Vi har fokus på hållbara lösningar och miljömedvetenhet och arbetar aktivt i olika samarbetsprojekt för att utveckla teknik och miljö. På Käppalaförbundet har vi ett ledarskap där vi tror på frihet under ansvar. Vi vill att våra anställda ska ha balans i livet och erbjuder därför flextid, friskvårdstimme, friskvårdsbidrag och tillgång till vårt eget gym. Vi har även en aktiv personalförening som ordnar aktiviteter för de anställda.

Ansökan och mer information

I denna rekrytering samarbetar Käppalaförbundet med Jurek Rekrytering & Bemanning. Gör din ansökan på Jureks webbplats. Sista ansökningsdag är den 6 juli 2020. Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan i dag!

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria von Sterneck på telefon 073-70 771 70 eller via e-post: maria.vonsterneck@jurek.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Facklig representant är Tomas Pettersson (Sveriges Ingenjörer) som du når via Käppalaförbundets växel 08-766 67 00.

Om Käppalaförbundet

Käppalaförbundet renar avloppsvatten från mer än en halv miljon människor i elva medlemskommuner norr och öster om Stockholm. Reningen sker på ett mycket effektivt sätt i Käppalaverket, Sveriges tredje största avloppsreningsverk. Käppalaverket är också en resursutvinningsanläggning som tar tillvara och återför den näring och energi som finns i avloppsvattnet till samhällets kretslopp. Vår verksamhet är certifierad enligt ISO 14001. Vi är cirka 70 anställda i en organisation med hög trivsel och låg personalomsättning. Käppalaverket ligger i Gåshaga på Lidingö. Mer information om Käppalaförbundet finns på www.kappala.se.

Skärgård

Utökad verksamhet i Käppalaförbundet

Avloppstips

Ta del av alla våra tips och bidra till en bättre miljö.
Avloppstips
Skärgård

Anslagstavla - kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll

Här hittar du kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll från Käppalaförbundets förbundsfullmäktige, styrelse och valberedning.
Anslagstavla - kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll

Följ Käppalaförbundet i sociala medier