Käppalaförbundet söker elkraftsingenjör

Vill du jobba med elkraft och säkerställa driftsäkerheten på Käppalaverket, ett av världens mest moderna och Sveriges tredje största avloppsreningsverk?

OBS! Sista ansökningsdag har passerat

På Käppalaförbundet arbetar vi med en viktig samhällsuppgift och med miljö och kretslopp i fokus. Vi arbetar ständigt för att utveckla våra processer, bli ännu bättre och driva utvecklingen framåt. Käppalaförbundet står inför omfattande investeringar och ombyggnationer i Käppalaverket de närmaste åren, som en följd av utökade kapacitetskrav och ett nytt verksamhetstillstånd som innebär att förbundet förändrar reningsprocessen i den befintliga anläggningen. Vi erbjuder dig ett arbete i en stabil organisation med ett långsiktigt uppdrag som präglas av hög trivsel och teknik i framkant.

Att arbeta på Käppalaförbundet

Käppalaförbundet erbjuder dig en arbetsplats att vara stolt över, som gör en verklig insats för miljön varje dag. Vi har fokus på hållbara lösningar och miljömedvetenhet och arbetar aktivt i olika samarbetsprojekt för att utveckla teknik och miljö. På Käppalaförbundet har vi ett ledarskap där vi tror på frihet under ansvar. Vi vill att våra anställda ska ha balans i livet och erbjuder därför flextid, friskvårdstimme, friskvårdsbidrag och tillgång till vårt eget gym. Vi har även en aktiv personalförening som ordnar aktiviteter för de anställda.

Ansvarsområde

Rollen som elkraftsingenjör är en bred roll som syftar till att tillsammans med övriga på el- och automationsenheten utveckla elkraftsystemet och standarder rörande elkraft.

Arbetsuppgifter som ingår i rollen är till exempel:

 • Säkerställa en hög driftsäkerhet på verket genom att medverka vid det dagliga arbetet med förebyggande och avhjälpande underhåll.
 • Delta i underhållsplaneringen tillsammans med chefen för el- och automation.
 • Utföra Risk-P/Risk-U enligt ESA.
 • Utföra arbeten i elkraftsystemet.
 • Säkerställa att dokumentation uppfyller Käppalaförbundets standarder.
 • Delta i projekt på Käppalaverket, framförallt rörande elkraftsfrågor.
 • Granska elkraftteknik utförd av externa konsulter.
 • Utföra service och underhåll på förbundets anläggningar enligt gällande föreskrifter.
 • Delta i beredskap enligt schema.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant högskoleexamen eller som har förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet. En lämplig bakgrund är från processindustri som till exempel VA, kraft/värme, olja, läkemedel eller från konsultverksamhet.

Har du dessutom erfarenhet eller utbildning inom något av följande områden ses det som starkt meriterande:

 • Erfarenhet inom underhållsverksamhet
 • AL auktorisation för lågspänning
 • Felsökning i elkraftsystem
 • Kretsschemaläsning

Som person är du strukturerad, engagerad och lösningsorienterad och driver självständigt ditt arbete framåt. Du är intresserad av och trivs med att samarbeta med andra för att tillsammans nå uppsatta mål och på ett kreativt sätt lösa tekniska problem. I arbetet ingår kontakter och samarbeten både internt och externt som ställer höga krav på din kommunikationsförmåga och att du att kommunicerar obehindrat på svenska i både tal och skrift.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Käppalaförbundet med Randstad Engineering. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Åsa Vallin, 0733 43 40 45 eller asa.vallin@randstad.se.

Klicka på länken för att söka tjänsten.

Facklig representant är Tomas Pettersson (Sveriges Ingenjörer) som nås via Käppalaförbundets växel 08-766 67 00.

Sista ansökningsdag är den 17 maj 2020.

Välkommen med din ansökan!

Om Käppalaförbundet

Käppalaförbundet renar avloppsvatten från mer än en halv miljon människor i elva medlemskommuner norr och öster om Stockholm. Reningen sker på ett mycket effektivt sätt i Käppalaverket, Sveriges tredje största avloppsreningsverk. Käppalaverket är också en resursutvinningsanläggning som tar tillvara och återför den näring och energi som finns i avloppsvattnet till samhällets kretslopp. Vår verksamhet är certifierad enligt ISO 14001. Vi är cirka 70 anställda i en organisation med hög trivsel och låg personalomsättning. Käppalaverket ligger i Gåshaga på Lidingö. Mer information om Käppalaförbundet finns på kappala.se.

Skärgård

Utökad verksamhet i Käppalaförbundet

Avloppstips

Ta del av alla våra tips och bidra till en bättre miljö.
Avloppstips
Skärgård

Anslagstavla - kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll

Här hittar du kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll från Käppalaförbundets förbundsfullmäktige, styrelse och valberedning.
Anslagstavla - kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll

Följ Käppalaförbundet i sociala medier