HR-ansvarig till Käppalaförbundet

Vill du arbeta hos en arbetsgivare som du kan vara stolt över och som gör en verklig insats för miljön varje dag? Vi söker dig som har några års erfarenhet av brett HR-arbete exempelvis som HR-generalist eller HR Business Partner, och som vill fortsätta utveckla dina kunskaper i en varierande roll med stort eget ansvar. Med rätt driv, engagemang och erfarenhet är vi övertygade om att du som är duktig på att skapa relationer, har en god planeringsförmåga samt är självgående kommer briljera i rollen som HR-ansvarig hos Käppalaförbundet!

Om tjänsten

Då nuvarande HR-ansvarig ska på föräldraledighet söker vi nu en ny medarbetare för ett vikariat på cirka 1,5 år. I rollen kommer du ha övergripande ansvar för Käppalaförbundets olika personalfunktioner. Du kommer arbeta brett med personaladministration samt stötta avdelningscheferna i olika HR-frågor. I dagsläget har Käppalaförbundet cirka 80 anställda och ett tiotal chefer.

Arbetsuppgifter

Du kommer att stödja cheferna och driva gemensamma personalfrågor samt effektivisera processerna i samarbete med förbundets ledning.

Du kommer till exempel att:

 • Underhålla och uppdatera personalrelaterade styrdokument som policys, riktlinjer och rutiner
 • Vara stöd vid rekrytering samt ansvara för nyintroduktion och avslut av anställning
 • Ansvara för löneadministration och vara kontaktperson mot outsourcingpartner samt fungera som servicefunktion för personal rörande löner, pension, sjukskrivningar etc.
 • Arbeta med frågor gällande arbetsmiljö, rehabilitering och företagshälsovård
 • Agera arbetsrättsligt stöd till cheferna och delta i förhandling med fackliga organisationer och förbundens arbetsgivarorganisationer
 • Arbeta med intern och extern kommunikation inom HR-området t.ex. intranät, månadsmöten med mera 
 • Samordna arbetet vid lönerevision, lönesamtal, medarbetarsamtal och medarbetarundersökning
 • Vara systemförvaltare i HR-systemet Sympa och löpande utveckla systemet och processerna

Du erbjuds:

 • En bred och självständig roll med stort eget ansvar där du kommer arbeta med alla typer av HR-frågor.
 • En gedigen introduktion där du kommer få gå bredvid nuvarande HR-ansvarig – allt för att du ska få de bästa förutsättningarna att lyckas i rollen!
 • Ett starkt ledarskap med fokus på frihet under ansvar. För Käppalaförbundet är det viktigt att de anställda har balans i livet och de erbjuder därför flextid, friskvårdstimme, friskvårdsbidrag och tillgång till deras eget gym. De har även en aktiv personalförening som anordnar aktiviteter för de anställda.
 • En arbetsplats att vara stolt över och som gör en verklig insats för miljön varje dag. Käppalaförbundet fokuserar på hållbara lösningar och miljömedvetenhet och arbetar aktivt i olika samarbetsprojekt för att utveckla teknik och miljö.

Vi söker dig som:

 • Har en högskoleexamen som personalvetare eller inom annat relevant område
 • Har minst några års erfarenhet av brett HR-arbete, exempelvis som HR-generalist eller HR Business Partner
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska i tal såväl som skrift

I denna rekrytering kommer vi lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Som person är du självständig, orädd och kan snabbt sätta dig in i arbetet och förstå vad som behöver göras. Du är duktig på att skapa relationer och inger ett förtroende. Vidare har du en god planeringsförmåga på såväl kort och lång sikt och trivs i en roll där du både får arbeta med förvaltning av befintliga processer samt får möjligheten att driva utvecklingsprojekt.

Övrig information

Start: Omgående/Enligt överenskommelse

Omfattning: Heltid, vikariat på cirka 1,5 år

Placering: Gåshaga på Lidingö

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work men du kommer att bli direkt anställd hos Käppalaförbundet. Alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Har du frågor om tjänsten vänligen kontakta ansvarig rekryteringskonsult Elin Yeap på elin.yeap@academicwork.se

Välkommen med din ansökan, som du lämnar på Academic Works hemsida. Intervjuer kommer att ske löpande så skicka därför in din ansökan så snart som möjligt dock senast den 18 oktober.

Facklig representant är Tomas Pettersson som nås via Käppalaförbundets växel 08-766 67 00.

Om Käppalaförbundet

Käppalaförbundet renar avloppsvatten från mer än en halv miljon människor i elva medlemskommuner norr och öster om Stockholm. Reningen sker på ett mycket effektivt sätt i Käppalaverket, Sveriges tredje största avloppsreningsverk. Käppalaverket är också en resursutvinningsanläggning som tar tillvara och återför den näring och energi som finns i avloppsvattnet till samhällets kretslopp. Vår verksamhet är certifierad enligt ISO 14001. Vi är cirka 80 anställda i en organisation med hög trivsel och låg personalomsättning. Käppalaverket ligger i Gåshaga på Lidingö. Mer information om Käppalaförbundet finns på www.kappala.se.

Skärgård

Utökad verksamhet i Käppalaförbundet

Avloppstips

Ta del av alla våra tips och bidra till en bättre miljö.
Avloppstips
Skärgård

Anslagstavla - kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll

Här hittar du kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll från Käppalaförbundets förbundsfullmäktige, styrelse och valberedning.
Anslagstavla - kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll

Följ Käppalaförbundet i sociala medier