Automationsingenjör till Käppalaförbundet

Vill du vara med oss på vår resa att utveckla Käppalaförbundets moderna styrsystem? I en nyinrättad tjänst som automationsingenjör får du arbeta med programmering, felsökning och underhåll tillsammans med kollegor. Vi erbjuder dig ett arbete i en organisation som präglas av miljöfokus, hög trivsel och teknik i framkant.

Käppalaförbundet står inför omfattande investeringar och ombyggnationer i Käppalaverket de närmaste åren, bland annat som en följd av ett nytt verksamhetstillstånd som innebär att förbundet förändrar reningsprocessen i den befintliga anläggningen. Processen har sedan 2000 varit helt automatiserad och i ett snart avslutat uppgraderingsprojekt har den senaste tekniken installerats för att säkerställa driftsäkerheten framöver.

Den intensiva utvecklingsfasen ställer krav på verksamheten att tillgodose både dagligt underhåll och arbetsuppgifter som uppkommer på grund av investeringsprojekten. Käppalaförbundet inrättar därför en ny tjänst som automationsingenjör som tillsammans med våra två befintliga automationsingenjörer på el- och automationsenheten kommer att förvalta och utveckla automationssystemet.

Ditt uppdrag innebär:

  • Medverka vid det dagliga underhållsarbetet i automationssystemet för att tillse driftsäkerheten i anläggningen.
  • Utföra felsökningar i automations- och styrsystem med tillhörande utrustning.
  • Programmering i källkoden i styrsystemet.
  • Säkerställa att dokumentationen rörande automation uppfyller Käppalaförbundets anvisningar.
  • Delta i projekt rörande automationsfrågor.

Du ingår i produktionsavdelningens el- och automationsenhet och rapporterar till enhetschefen. Din arbetsplats finns i Gåshaga, på Lidingö, där Käppalaverket och förbundets samtliga medarbetare har sin placering. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas.

Din profil

Vi söker dig som är högskoleingenjör med inriktning automation eller som har läst el/tele på gymnasiet kombinerat med relevant KY-utbildning och som har arbetslivserfarenhet inom automation. Du behöver ha goda kunskaper och erfarenhet av programmering och felsökning i automationssystem. Du har din bakgrund från industrier som till exempel VA, kraft/värme, olja, läkemedel eller från konsultverksamhet.

Som person är du nyfiken med god förmåga att arbeta självständigt. Du har god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift. Du har intresse och förmåga att samarbeta och arbeta mot uppsatta mål. Engagemang och analytisk förmåga krävs i rollen för att kunna arbeta med felsökning och samarbeta med andra både inom och utanför arbetsplatsen.

Att arbeta på Käppalaförbundet

Käppalaförbundet erbjuder dig en arbetsplats att vara stolt över, som gör en verklig insats för miljön varje dag. Vi har fokus på hållbara lösningar, teknik i framkant och miljömedvetenhet och arbetar aktivt i olika samarbetsprojekt för att utveckla teknik och miljö. På Käppalaförbundet har vi ett ledarskap där vi tror på frihet under ansvar. Vi vill att våra anställda ska ha balans i livet och erbjuder därför flextid, friskvårdstimme, friskvårdsbidrag och tillgång till vårt eget gym. Vi har även en aktiv personalförening som ordnar aktiviteter för de anställda.

Ansökan och mer information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Mats Schultze, chef för el- och automationsenheten, via växeln 08-766 67 00.

Facklig representant är Tomas Pettersson som nås via Käppalaförbundets växel 08-766 67 00.

Välkommen med din ansökan, som du skickar till rekrytering@kappala.se senast den 7:e januari 2020. Intervjuer kommer att ske löpande.

Om Käppalaförbundet

Käppalaförbundet renar avloppsvatten från mer än en halv miljon människor i elva medlemskommuner norr och öster om Stockholm. Reningen sker på ett mycket effektivt sätt i Käppalaverket, Sveriges tredje största avloppsreningsverk. Käppalaverket är också en resursutvinningsanläggning som tar tillvara och återför den näring och energi som finns i avloppsvattnet till samhällets kretslopp. Vår verksamhet är certifierad enligt ISO 14001. Vi är cirka 70 anställda i en organisation med hög trivsel, låg personalomsättning och låg sjukfrånvaro. Käppalaverket ligger i Gåshaga på Lidingö. Mer information om Käppalaförbundet finns på www.kappala.se.

Skärgård

Utökad verksamhet i Käppalaförbundet

Avloppstips

Ta del av alla våra tips och bidra till en bättre miljö.
Avloppstips
Skärgård

Anslagstavla - kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll

Här hittar du kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll från Käppalaförbundets förbundsfullmäktige, styrelse och valberedning.
Anslagstavla - kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll

Följ Käppalaförbundet i sociala medier