Angående badförbud vid Käppalabadet

Sedan i tisdags, 30 juli, avråder Lidingö stad från att bada vid Käppalabadet på Lidingö. Det finns inget som tyder på att Käppalaförbundets verksamhet har orsakat detta.

Uppdatering 5 augusti: Under fredagen den 2 augusti valde Lidingö stad att häva avrådan från bad, då inget i de inkomna provsvaren visade några bakterievärden som innebär fara för badare. Mer information finns på Lidingö stads webbplats.

I början av veckan fick flera personer som badat vid Käppalabadet uppsöka sjukvård på grund av utslag. Som en försiktighetsåtgärd valde Lidingö stad att avråda från bad på den aktuella badplatsen, skriver kommunen på sin hemsida.

Det finns ingenting som tyder på att Käppalaförbundets verksamhet har något med badförbudet att göra. Käppalaverket har inte haft några driftstörningar som kan ha påverkat badvattenkvaliteten och släpper ut det renade vattnet på 40 meters djup, där det snabbt späds ut av strömmarna för minsta möjliga påverkan på människor och miljö.

Den mest troliga orsaken är, enligt Lidingö stad, algblomning och så kallad toxinbildning.

Det är Lidingö Stad som ansvarar för att kontrollera badvattenkvaliteten i kommunen. Har du frågor om den aktuella händelsen eller önskar mer information, kontakta Lidingö stad.

Logotyp Käppalaverket 50 år

Käppalaverket 50 år

I år är det 50 år sedan Käppalaverket togs i drift för första gången. Det uppmärksammar vi med en faktaserie om verket. Häng med och lär dig mer om ett av Sveriges största avloppsreningsverk.
Käppalaverket 50 år
Skärgård

Anslagstavla - kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll

Här hittar du kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll från Käppalaförbundets förbundsfullmäktige, styrelse och valberedning.
Anslagstavla - kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll

Följ Käppalaförbundet i sociala medier