Världstoalettdagen

Onsdagen den 19 november är det den internationella Världstoalettdagen. En dag som har som syfte att uppmärksamma oss på att en tredjedel av världens befolkning fortfarande saknar tillgång till toaletter, med förödande konsekvenser som följd.

Här i Sverige har vi sedan länge tillgång till toaletter och ett välfungerande avloppssystem. Kanske så välfungerande att vissa av oss har blivit lite väl bekväma och glömt att toaletten endast ska användas för att spola ner det som kommer ur kroppen samt toalettpapper.

En målgruppsundersökning som vi genomfört visar att det som oftast spolas ner felaktigt i toaletten är bomullstussar, tamponger, våtservetter och snus/cigarettfimpar. Annat som hamnar i avloppet är färgrester, lösningsmedel/kemikalier, plåster och bomullspinnar/tops.

Hjälp oss och miljön. Ta en titt på följande sida på vår webbplats: https://www.kappala.se/Hjalp-oss-och-miljon/For-hushall/

Skärgård

Utökad verksamhet i Käppalaförbundet

Avloppstips

Ta del av alla våra tips och bidra till en bättre miljö.
Avloppstips
Skärgård

Anslagstavla - kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll

Här hittar du kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll från Käppalaförbundets förbundsfullmäktige, styrelse och valberedning.
Anslagstavla - kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll

Följ Käppalaförbundet i sociala medier