Öppet hus på Käppalaverket 2014

Lördagen den 18 oktober, kl. 10-14, 2014 öppnar vi portarna till Käppalaverket, Sveriges tredje största reningsverk. Följ med på en vandring i vår underjordiska anläggning och se hur vi renar avloppsvatten från över en halv miljon människor.  

Aktiviteter      

 

Guidade visningar  

  • Följ med på en guidad visning i vår underjordiska anläggning.  
  • Visningar startar regelbundet.  
  • Var beredd på att en viss väntetid kan uppstå innan du får gå ner i reningsverket. Det beror på att vi vill att alla ska se och höra guiden bra och då kan gruppen inte vara för stor.  
  • Visningen tar cirka 40 minuter.  
  • Du får följa avloppsvattnets väg genom reningsverket, från den första grovreningen, via försedimentering, biologisk rening, eftersedimentering och sandfiltrering fram till utloppet där det renade vattnet släpps ut i Östersjön.  
  • Gångsträckan i verket är cirka 1 000 meter och det är en lätt uppförsbacke på slutet.      

 

Tipspromenad  

Delta i vår tipspromenad med chans att vinna fina priser. Tipspromenadens frågor finns uppsatta nere i reningsverket på tillbakavägen från den guidade visningen.  

Se Käppalafilmen  

Lär dig mer om hur viktigt det är med avloppsrening i ett samhälle. Filmen är 15 minuter lång och passar både barn och vuxna. Den visas i vår filmsal.  

Informationstält  

Här kan du ställa frågor till oss som jobbar på Käppalaverket och ta del av vårt informationsmaterial.  

Säkerhet  

Vuxna ansvarar för barn i sitt sällskap. Det är mycket viktigt att respektera avspärrningar och följa instruktioner från guider och annan personal.  

Hitta hit  

Käppalaverket ligger längst ut på södra Lidingö.  

Med SL: Ta buss 21X eller 21 från Ropsten. Gå av vid hållplats Gåshaga. Käppalaverket ligger mittemot hållplatsen.  

Med bil: Åk mot Gåshaga fram till Södra Kungsvägen 315. Begränsat antal parkeringsplatser finns i anslutning till verket. Vänligen följ parkeringsvakternas anvisningar.  

Välkommen!

Logotyp Käppalaverket 50 år

Käppalaverket 50 år

I år är det 50 år sedan Käppalaverket togs i drift för första gången. Det uppmärksammar vi med en faktaserie om verket. Häng med och lär dig mer om ett av Sveriges största avloppsreningsverk.
Käppalaverket 50 år

Avloppstips

Ta del av alla våra tips och bidra till en bättre miljö.
Avloppstips
Skärgård

Anslagstavla - kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll

Här hittar du kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll från Käppalaförbundets förbundsfullmäktige, styrelse och valberedning.
Anslagstavla - kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll

Följ Käppalaförbundet i sociala medier