Ledig tjänst: Projektledare

Käppalaförbundet driver ett av Sveriges största avloppsreningsverk och söker nu en projektledare med maskin- eller samhällsbyggnadsinriktning till Projekt- och utvecklingsavdelningen.

Som projektledare har du ansvar för att driva investeringsprojekt från förstudie, projektering och upphandling till genomförande, avslut och uppföljning, vilket omfattar både tekniskt och ekonomiskt ansvar. Projekten kan vara olika stora men ligger i storleksordningen 1-100 miljoner kronor.

Du planerar och strukturerar projekten, är kravställare och upphandlare gentemot externa parter såsom tekniska konsulter och entreprenörer. Under projektet hanterar du alla förekommande frågor och det är viktigt att du har en helhetssyn och ett systemtänkande i allt du gör. Många av investeringsprojekten beställs av Käppalaförbundets produktionsavdelning, och vi ser gärna att du kan vara med och bidra till tekniska lösningar i din roll som projektledare.

Du rapporterar till chefen för Projekt- och utvecklingsavdelningen. Avdelningen ansvarar dels för projektverksamheten på Käppalaverket och dels för utveckling och omvärldsbevakning. Avdelningen består av fem personer.

Vi söker dig som har en ingenjörsutbildning på minst högskolenivå i grunden, gärna med inriktning maskin eller samhällsbyggnad. Vi söker dig med mångårig erfarenhet från VA-branschen alternativt motsvarande kompetens förvärvad genom erfarenhet av arbete inom processindustrin.

Vi tror att du har minst 3-5 års arbetslivserfarenhet som projektledare eller från liknande uppgifter. Det är även meriterande om du kan entreprenadjuridik, har projektledarutbildning, erfarenhet av upphandling enligt LOU och förhandlingsvana. Vi förväntar oss att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi söker dig som är van att ställa krav på konsulter, entreprenörer och leverantörer.

Det här är rätt arbete för dig som är en erfaren och självständig person och som vill bli en drivande motor i Käppalaförbundets framtida utveckling. Du gillar att driva egna projekt och fungerar bra ihop med många människor i olika funktioner och du har ett brinnande intresse för tekniska lösningar och miljö.

Vi erbjuder ett mycket omväxlande och intressant arbete i ett stabilt, fristående, kommunalförbund som ligger i teknikens framkant och som arbetar aktivt i olika samarbetsprojekt för att utveckla teknik och miljö. Käppalaförbundet står inför många spännande projekt i framtiden för att möta nya reningskrav och en ökad anslutning till Käppalaverket. Vi söker nu en projektledare som vill vara med och driva de viktiga investeringsprojekt vi har framför oss.

Käppalaförbundet har som uppdrag att ta hand om och rena avloppsvatten från elva kommuner med cirka 500 000 personer i norra och östra Storstockholm. Käppalaverket är ett av Europas modernaste och effektivaste reningsverk. Med den senaste tekniken renas avloppsvattnet. Det renade vattnet släpps sedan ut i Stockholms skärgård och Östersjön. Vid behandlingen av det slam som bildas vid reningen utvinns biogas som i huvudsak uppgraderas till fordonsgas. När slammet är färdigbehandlat används det till gödsel främst inom jordbruket. Vi bedriver ett aktivt miljöarbete internt och externt och är certifierade enligt ISO 14001. Vi är drygt 40 anställda i en organisation med hög trivsel, låg personalomsättning och låg sjukfrånvaro. Vi finns vid Gåshaga på Lidingö.

Låter det intressant är du välkommen att ringa till vår konsult Yvonne Borg, ProAstri AB på telefon 0703 36 98 88. Vår fackliga representant för Sveriges Ingenjörer är Dervisa Karat på telefon 08-766 67 00.

Din intresseanmälan skickar du senarast via formuläret på ProAstris webbplats.

Skärgård

Utökad verksamhet i Käppalaförbundet

Avloppstips

Ta del av alla våra tips och bidra till en bättre miljö.
Avloppstips
Skärgård

Anslagstavla - kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll

Här hittar du kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll från Käppalaförbundets förbundsfullmäktige, styrelse och valberedning.
Anslagstavla - kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll

Följ Käppalaförbundet i sociala medier