Informationskampanj för en giftfri miljö

Den 12 november startar en ny informationskampanj från Käppalaförbundet. Kampanjen är inriktad på att minska mängden skadliga kemikalier i avloppsvattnet för att på så sätt bidra till en giftfri miljö.

Kemikalier finns överallt i vår närhet – i möbler, kläder, hygienprodukter, elektronik, plast och bilar. En del kemikalier kan vara skadliga för människor och miljön. Om de inte hanteras på rätt sätt blir de kvar i vårt ekosystem och kan påverka både dig och framtida generationer.

Användningen och spridningen av kemikalier ökar. Det märks bland annat i Käppalaförbundets reningsverk. Reningsverk är inte gjorda för att ta hand om skadliga kemikalier. Käppalaförbundet genomför därför en informationskampanj som syftar till att minska mängden skadliga kemikalier i det inkommande avloppsvattnet.

Kampanjen startar den 12 november och pågår i tre veckor (vecka 46, 47 och 48). Under den här perioden kommer Käppalaförbundets budskap att synas på annonser i kollektivtrafiken, i lokaltidningar, i medlemskommunerna och på ett antal webbplatser.

Klicka här för att komma till kampanjsidorna.

Spola inte ner damm i avloppet

Logotyp Käppalaverket 50 år

Käppalaverket 50 år

I år är det 50 år sedan Käppalaverket togs i drift för första gången. Det uppmärksammar vi med en faktaserie om verket. Häng med och lär dig mer om ett av Sveriges största avloppsreningsverk.
Käppalaverket 50 år

Avloppstips

Ta del av alla våra tips och bidra till en bättre miljö.
Avloppstips
Skärgård

Anslagstavla - kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll

Här hittar du kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll från Käppalaförbundets förbundsfullmäktige, styrelse och valberedning.
Anslagstavla - kungörelser, kallelse med handlingar och protokoll

Följ Käppalaförbundet i sociala medier